Kärlek och passion upphöjt i sex när Susanne Ahlenius släpper novellsamling

Foto: Theresia Kohlin

Ingen vill väl dö nyfiken?

I alla fall är detta erotikförfattaren Susanne Ahlenius motto. Varken hon, hennes karaktärer och inte minst hennes läsare håller tillbaka sina begär när novellsamlingen Sex nyanser av kärlek släpps som pocket. Räkna med kärlek och passion upphöjt i sex.

– För mig är att skriva erotik ett sätt att utmana mig själv, att helt enkelt släppa lös min inre gudinna, utforska sidor hos mig själv som jag i många fall inte visste att jag hade, berättar Susanne Ahlenius, som framför allt är känd som Sveriges första författare inom genren erotic crime.

Susanne Ahlenius har tidigare skrivit två erotiska deckare om sin huvudkaraktär Alice Wiklund; debutromanen Dödlig åtrå som utkom 2014 och uppföljaren Dödligt dubbelspel från 2016. För närvarande skriver hon på den tredje delen i serien. För alla som inte kan hålla sig ger Susanne Ahlenius med jämna mellanrum ut erotiska noveller. Sex av dem är nu samlade i den aktuella pocketboken: Gåvan, Sveket, Klimax, Lögner, Korset och Lust 2.0.

Vad kan då läsarna förvänta sig av novellsamlingen? Om Gåvan – som handlar om Maria som är framgångsrik inom förlagsvärlden men otillfredsställd privat – skrev recensenten Beas bokhylla bland annat: ”Den var ett härligt smakprov på en annan sida av Susannes skrivande och var både mysig, romantisk och het. Jag läser gärna fler sådana noveller i framtiden.”

Bland de andra novellerna märks heta, intima möten som kan börja med en oskyldig chatt-flirt och sedan leda till ett möte på ett hotell, som i Klimax. Fast kan det verkligen ta slut där?

Och hur ska det sluta i Korset där Cecilia blir serverad sin dröm på ett kors? Kan hon verkligen löpa linan ut?

Hur långt är karaktärerna överhuvudtaget beredda att gå för att nå tillfredsställelse? Vad säger författaren själv?

– Vissa längre än andra, svarar Susanne och skrattar.

– Vi är alla olika, med olika preferenser om vad vi gillar och inte gillar. Men ibland kan jag tycka att vi är lite för fega. Vi vågar inte riktigt leva ut eller förverkliga det där som vi inte kan sluta tänka på, oavsett vad det är, säger Susanne och ler hemlighetsfullt.

Hur långt går du själv i ditt skrivande för att ge dina läsare tillfredsställelse?

– Jag kan väl säga så här: Om jag inte själv blir upphetsad kan jag inte heller förvänta mig att mina läsare blir det. Och jag gillar arbetet med att mejsla fram relationerna och hela tiden jobba mot klimax. Jag vill helt enkelt ge mina läsare en avkopplande och lustfylld läsning.

Till vardags bor Susanne Ahlenius på Södermalm i Stockholm och umgås gärna med familj och vänner på fritiden. Långa promenader, med musik i öronen, är ett sätt att koppla av och få idéer till kommande noveller och romaner.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!