Kalle Zackari Wahlström håller högtidstalet på Vasaloppets högtidsfest 2018

Programledaren och träningsinspiratören Kalle Zackari Wahlström kommer att hålla högtidstalet när Vasaloppets traditionsenliga högtidsfest äger rum i Mora kyrka fredag den 2 mars 2018. Artisten Hanna Turi uppträder vid högtidsfesten och Sara Wadman kröns till årets kranskulla. Det 94:e Vasaloppet avgörs söndag den 4 mars.

 Det är fri entré till högtidsfesten som har hållits varje år sedan Vasaloppets premiärår 1922.

 Kalle Zackari Wahlström, som vi senast såg som en av programledarna i Musikhjälpen i december, har de senaste åren haft flera egna TV-serier i Sveriges Television: ”Svett och etikett” och ”Träna med Kalle” hade träningstema medan ”Kalles sex liv” handlade om människor som valt ett annat sätt att leva på – om människor som har vågat bryta ett mönster och tagit sig ur ekorrhjulet.

 Allra störst uppmärksamhet har Kalle Zackari Wahlström ändå fått för serien ”Gympaläraren” som vid Kristallen-galan 2016 röstades fram som ”Årets program” av de svenska TV-tittarna. I de åtta avsnitten av ”Gympaläraren” återvände Kalle till sin gamla högstadieskola, Vanstaskolan i Ösmo. Han har beskrivit det som sin svåraste utmaning någonsin. Men tack vare sitt starka engagemang, där han peppade skolungdomarna både på och utanför gympalektionerna, fick han dem att röra på sig mer och prestera bättre i skolan.

 År 2016 tilldelades Kalle även Svenska Barnidrottspriset för ”Gympaläraren”. Motiveringen löd: ”Kalle Zackari Wahlström har i program efter program fått ungdomar i rörelse och oss andra att inse vikten av att satsa på idrotten i skolan och på våra idrottslärare. Genom att ta sig tid att lyssna på ungdomar har han fått fler att tycka det är roligt med idrott och att röra sig.”

Kalle Zackari Wahlströms hustru Brita åkte Vasaloppet 2017 som åkande reporter för SVT. I år kommer Kalle själv också att åka Vasaloppet!

 Singer/songwritern Hanna Turis debutplatta ”Some old tapes” kom 2011 och uppföljaren Tracks in the water 2015. Hanna som är från Falun har spelat i såväl USA och i Italien som i Kina. Hennes senaste singel heter Ricochet.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!