Journalisten Daniel Rydén aktuell med ny bok om historiska gåtor & mysterier

Vem skrev historiens mest förbryllande bok? Vad hände med flygplanet MH370 som försvann över Indiska oceanen år 2014? Och hade Uri Geller övernaturliga krafter? Journalisten Daniel Rydén har gjort en djupdykning i historiens många oförklarliga händelser. I sin nya bok har han samlat ett 50-tal fängslande gåtor och mysterier.

– Historien är full av oavslutade berättelser, gåtor som fortfarande väntar på sin lösning, säger Daniel Rydén och fortsätter:
– I mitt arbete med Den märkligaste boken i världen & andra mysterier har det blivit tydligt att vi människor älskar våra gåtor, vi vårdar våra obesvarade frågor. Applåderna blir aldrig riktigt rungande, när en gåta som förbryllat oss länge får sin förklaring. Ett löst mysterium är inte mycket att kittla fantasin med.

Daniel Rydén har tidigare skrivit ett flertal populärhistoriska böcker, däribland storsäljaren 101 historiska misstag som sålts i över 40 000 exemplar samt översatts till finska.

– Vi är så glada över att få ge ut Daniel Rydéns böcker, de innehåller en oslagbar kombination av kunskap och underhållning, säger förläggare Lena Amurén på Historiska Media.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!