Josefin Johansson leder Smartare än en femteklassare i vår

Foto: Janne Danielsson /SVT

Vi har sett henne i tv-program som Allsång på Skansen, Doobidoo, Intresseklubben och Kändisbarnvakten. Nu tar Josefin Johansson steget till att själv vara tv-studions mittpunkt genom att leda Smartare än en femteklassare 2018.

– Tänk att jag ska få spela sällskapsspel varje helg – utan ens risken att förlora. Detta ska bli sagolikt kul och ett magiskt äventyr, säger Josefin Johansson om uppdraget.

– För att vara programledare för Smartare än en femteklassare behöver man vara allmänbildad, rolig, lekfull – och lite sträng. Därför tycker vi att Josefin är det perfekta valet och vi är jätteglada över att hon känner likadant, säger Christina Hill, programchef fakta/underhållning/barn SVT Göteborg.

Mångsysslaren Josefin Johanssons karriär startade 2006 i P3 och hon har arbetat med program som Pang Prego, Morgonpasset Sommar och Musikguiden i P3: Sommarsession. Hon är en erfaren ståuppkomiker med nomineringar som årets ståuppkomiker och årets föreställning i bagaget. I tv-sammahang har hon jobbat både framför och bakom kameran. Ett axplock ur hennes tv-produktioner är Gabba Gabba (2011-2012), Partaj (2013), Det stora matslaget (2014), Så ska det låta (2016) och som manusförfattare till Robins (2010). Just nu är Josefin aktuell med en egen föreställning och i januari tävlar hon i På spåret tillsammans med Johar Bendjelloul.

Om programmet
I Smartare än en femteklassare ställs vuxna på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Till sin hjälp har de tävlande fem barn som alla går i femte klass, och de kan bli de tävlandes räddning när det börjar bli för svårt. De tävlande kan ha i princip vilken bakgrund som helst, men ibland tävlar också speciellt inbjudna personer.

Alla frågor är hämtade ur skolans läroböcker för årskurs ett till fem. Kan de tävlande inte svaret får de ta hjälp av experterna: de fem barnen. Högsta vinsten är en kvarts miljon.

Smartare än en femteklassare hade premiär i SVT 2011 och Lasse Kronér ledde de fem första säsongerna. Programmet är ett format från USA med originaltiteln ”Are You Smarter than a Fifth Grader” som producerats i flera länder.

Smartare än en femteklassare 2018 spelas in i januari och har premiär senare i vår.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!