Jaktsäsongen är snart här – ladda upp med de bästa recepten!

Laga vilt – bästa recepten med hjort, vildsvin och älg

Laga vilt på nytt sätt!

Ta matlagningen till nya höjder med råvaror från den svenska skogen! Viltkött är gott, nyttigt och miljövänligt – och inte alls krångligt att laga. Här finns recept som tar vara på olika styckningsdelar från bland annat hjort, vildsvin, älg och fasan. Villebrådets magra kött passar dessutom alldeles utmärkt med både tradititonella svenska smaker och spännande kryddor från andra delar av världen. Eller vad sägs om att testa vilda Wallenbergare, älgköttbullar med pistaschnötter, en modern bowl med nudlar och fasan eller mauritisk curry med vildsvin och räkor?

Anders Levén, en av Sveriges mest välkända kockar och en passionerad jägare, bjuder på nyskapande maträtter och uppmuntrar alla att välja det kött man har tillgängligt – oavsett om du har jagat det själv eller inte. Dessutom tipsar han om vinerna som passar till smaken av vilt. Allt för att du ska kunna laga en måltid som vänner och familj sent ska glömma!

Foto: Magnus Skoglöf

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!