Intelligenta solglas som anpassar sig efter vädret

Solglasögon är inte bara en självklar modeaccessoar; de är även viktiga för vår säkerhet. De skyddar mot UV-strålning, minskar bländning och hjälper oss helt enkelt att se bekvämt i starkt ljus. Men det kan vara svårt att hitta ett par solglasögon som passar alla tillfällen. Vårt nordiska väder växlar snabbt och solglasen blir då lätt för mörka i molnigt väder eller för ljusa i stark sol. Att ständigt växla mellan av och på är inte bara ett irritationsmoment, utan också en hälsorisk; varje gång du tar av dig solglasögonen är dina ögon utan UV-skydd.

Från mörka till mörkare. En enda intelligent accessoar för ditt utomhusliv

Vi introducerar nu ZEISS AdaptiveSun, en ny typ av solglas som automatiskt anpassar färgmättnaden efter vädret. Glasen går från mörka i svagt ljus till ännu mörkare i starkare ljus.Och det går snabbt – de mörknar på endast 18-38 sekunder! I molnigt väder absorberar ZEISS AdaptiveSun upp till 60% av ljuset. I starkt solljus blir de väldigt mörka och absorberar upp till 97% av ljuset.

Trendriktigt UV- och bländningsskydd

Med ZEISS AdaptiveSun har du ett fullgott UV-skydd hela tiden, oavsett färgstyrka. Glasen finns i fyra moderiktiga färger: grå, brun, grågrön och blå, antingen som en helfärg med samma färgstyrka över hela glaset, eller en gradalfärg som är mörkare upptill. Lägg gärna till spegelbehandlingen ZEISS DuraVision Mirror för en extra trendig look! För att få bästa möjliga skydd mot bländning från hav, snö eller våt asfalt, går ZEISS AdaptiveSun även att få som polariserade glas i färgerna grå, brun eller grågrön.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!