Intelligent mobilupplevelse, AI-drivet batteri och dubbla kameralinser

Den 27 november lanserade Huawei telefonen Mate 10 Pro i Sverige. En telefon som har en innovativ hårdvara i form av AI-drivna Kirin 970 och EMUI 8.0, kraftfullt batteri och en Leicakamera med dubbla linser.

Tidigare i höstas presenterades Huawei Mate 10-serien som är den första produktserien med en intelligent mobilupplevelse som drivs av det nya AI-drivna systemchippet Kirin 970. Nu lanseras telefonen på den svenska marknaden. Mate 10 Pro besitter dessutom en speciell processor för artificiell intelligens, NPU, konstruerad för mobila enheter. Den specialutvecklade processorn i kombination med Huaweis HiAI-plattform bidrar till att Kirin 970 levererar 25 gånger bättre prestanda och 50 gånger högre energieffektivitet för AI-relaterade uppgifter, jämfört med en fyrkärnig Cortex-A73.¹

– Sedan vi presenterade Mate 10-serien i oktober har intresset varit högt bland konsumenter. Det känns därför väldigt roligt att nu lansera Mate 10 Pro på den svenska marknaden. Det faktum att enheten är den första intelligenta smarttelefonen gör det såklart extra spännande. Den AI-specificerade NPU-processorn förbättrar telefonens prestanda och erbjuder nya tjänster och möjliggör en helt ny användarupplevelse, säger Peter Lundkvist marknadschef för Huawei Sverige.

Intelligent kamera
Mate 10 Pro har en kamera utvecklad tillsammans med kameratillverkaren Leica. Kameran besitter dubbla linser och världens största dubbla f/1.6-bländare. AI-driven realtidsbild och objektigenkänning möjliggör att kamerainställningar baserat på objekt och miljö automatiskt väljs. Den AI-baserade rörelsedetektorn optimerar för bästa och snabbast möjliga fokus även när objektet som ska fotas är i rörelse.

Intelligent batteri
Tack vare ett kraftfullt 4000 mAh-högdensitetsbatteri med ett smart batterisystem som förstår användarens behov kan telefonen på ett intelligent sätt allokerar resurserna för att maximera batteritiden. Huawei SuperCharge möjliggör att telefonen laddar från 1 till 20 procent på 10 minuter och från 1 till 58 procent på 30 minuter.² Den snabba laddningstekniken är den första i sitt slag att tilldelas TÜV-säkerhetscertifiering, vilket garanterar en säker laddning.

Om Huawei Mate 10-serien

• Kirin 970 med världens första AI-processor för smartphones, NPU.
•Design i 3D-glas med kantfri FullView-skärm och HDR10-stödd teknik för intensiva och ljusare färger.
•TÜV-säkerhetscertifierad HUAWEI SuperCharge och 4000 mAh-batteri med AI-driven batterihantering
•Ny Leicakamera med dubbla linser med SUMMILUX-H-objektiv, en f/1.6-bländare och intelligent fotografering inklusive AI-driven realtidsbild, objektigenkänning och Bokeh-effekt
•Ny och förenklad EMUI 8.0 med Android™ 8.0

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!