Inte lätt att vara resenär!

Efter att Värmlandtrafik införde reskassa och värmlandskort så har förutsättningarna ändrats flera gånger.

Numera får du om du laddar du pengar på värmlandskortet (sk. reskassa) rabatt när du betalar med det på bussen. På tågen kan du inte betala med reskassa. Vill du ha reskasserabatt på din tågbiljett köper du biljetten i förväg på ett försäljningsställe eller i en biljettautomat.

Det är ju här problemen börjar! Tidigare har du kunnat visa upp värmlandskortet för konduktören på tåget och på så vis kunnat erhålla rabatten på tågbiljetten, oavsett om man betalat kontant eller med kort. Men se där det går inte längre!

Numera tas inte kontanter emot och det kan man ju förstå eftersom vi går emot ett allt mer kontantfritt samhälle, men att man inte skulle kunna få rabatten när man betalar med sitt betalkort?

Nej, då är man hänvisad till att köpa biljetten i biljettautomat. I Charlottenberg går ofta tågen från spår 2 och 3 vilket innebär att man måste ner i gångtunneln för att sedan ta trappan upp till perrongen. Biljettautomaterna däremot står på perrong 1 och i busskuren vid bussterminalen så det gäller att vara ute i god tid om man ska köpa sin biljett i förväg.

I Åmotfors står dock biljettautomaten bättre till så avståndet är inget problem. Problemet uppstår när värmlandstrafiks system inte fungerar och det inträffar tämligen ofta! Och då är man hänvisat till att införskaffa sina biljetter på tåget till ordinarie pris, vilket är 20% högre än om man betalar med reskassa. Dessutom har man bundit sina pengar hos värmlandstrafik genom att ladda kortet för att få den nu uteblivna rabatten!

Nej uppryckning krävs!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!