Inred ditt hemmakontor

Nu är den perfekta tiden på året för att höja trivselfaktorn på ditt hemmakontor. Du kommer långt bara genom att fokusera på komfort och inspirerande inredningsdetaljer.

Även om ditt arbete inte utförs från hemmet så kan ett hemmakontor ändå vara bra att ha när det är dags att betala räkningar, planera olika projekt eller göra barnens veckoplanering.

Skapa ditt eget rum
Om du inte har ett eget rum till övers kan du skapa en avgränsad plats därhemma med hjälp av en öppen bokhylla som blir en skiljevägg, och med en stor matta som avgränsar kontorsytan. En liten kontorsvrå gör sig också väldigt bra under trappan. Var kreativ och ta reda på var den bästa platsen är hemma hos dig.

Så här gör du
Här kommer några bra tips på vägen:

  • Välj en bekväm kontorsstol.
  • Att ha en soffa på kontoret skapar extra plats åt gäster.
  • Skapa ordning och reda med smart förvaring.
  • Inred med snygga kontorstillbehör.
  • Se till att ha tillräckligt mycket med belysning.
  • Ta in naturen!
  • Inred med konst och personliga föremål.
  • Våga använda färger – det ger energy!

Att sitta bekvämt
Det är väldigt viktigt att sitta bekvämt. Välj därför en kontorsstol med bra stöd och som är höj- och sänkbar. Dessutom behöver vi då och då få möjligheten att luta oss tillbaka, lägga benen på skrivbordet och bara vila en kort stund, eller hur? En stol i läder håller länge, är stilren och enkel att rengöra om du skulle råka spilla kaffe på den tidigt en morgon. Har du gott om utrymme i rummet kan det vara en idé att ställa in en soffa. Plötsligt har du fått ett extra gästrum om det skulle behövas.

Smart förvaring
Välj gärna täckande förvaringslösningar som till exempel skåp med luckor under skrivbordet. Låt endast de allra finaste kontorstillbehören stå framme såsom trevliga böcker, en tjusig penna, roliga kom-ihåg-lappar och färgglada pärmar.

Ljus och gröna växter
Stora fönster med naturligt ljusinsläpp och utsikt är både uppiggande och vackert, men det är långt ifrån alla som har det så på kontoret. Lägg därför lite extra energi på att skaffa bra belysning, och ta med naturen in istället. Inred med massvis av gröna växter – det ger både frisk luft och något vackert att vila ögonen på.

Inspirerande inredning
När du ska inreda och styla kontoret är det viktigaste att du blir glad och får energi av slutresultatet. Konst, trendiga affischer eller familjefoton är för många väldigt inspirerande. Något som brukar pigga upp är att addera färg till ett rum, antingen genom att måla väggarna eller satsa på färgstarka inredningsdetaljer som till exempel en klatschig läslampa.

Lycka till!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!