Inget är farligare än att sträva efter en perfekt värld

25 september släpps boken så många pratar om av författaren Kajsa Artifex

Den 25 september släpps boken som många pratar om. Bestulen är första delen i serien som handlar om Evalanty. Boken är en urban fantasy som utspelas 2042.

Författtaren Kajsa Artifex berättar att mycket i boken, och serien i stort, är symbolik över saker i och ur författarens eget liv. Hur människorna inte ser personen bakom magin, att det inte bara är ett tomt skal med magiska krafter, utan en levande person med känslor och tankar.

Kajsa som själv har autism berättar att det är så hon känner inför neurotypiska, och vilka känslor som väcks inom henner när det pratas på nyheterna om att hitta ett botemedel mot autism. Kajsa vill lyfta fram värdet av personen, vilka vi är, med eller utan en sjukdom.

Vad handlar boken om

En urban fantasy som utspelas år 2042. Magi har avslöjats som verklighet på Jorden. Ett stor krig pågår i Europa. Magins existens är avslöjad för mänskligheten, som nu lider under de Mörka makternas belägring. Varje sekund är en kamp för överlevnad, vad som än händer.

Under ledning av magikern Calestons järnhand, ödeläggs Europa i en storm av våld, fattigdom och misär. Kriget från en förlorad tid, och bortom Jordens gränser, förstör allt i sin väg.

Efter veckor av tortyr och experiment på en forskningsanläggning, har Maisie Brummet förlorat livsviljan. Då hon inte kan minnas sitt förflutna, är hon omedveten om krafterna som har väntat i århundraden på hennes födelse och varför. Vem är hjälten och vem är skurken? Valet är ditt.

Temat för boken är fanatism, främlingsfientlighet och hur annorlunda blir sett som farligt. I boktrailern har jag en person som frågar tittaren om något pris är för högt eller något offer för stort. Engelskt uttryckt: ”when the ends stops justifying the means.”

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!