Imponerande comeback av Tidemand – leder i Portugal

Foto: Skoda Motorsport

Efter fredagens punkteringar slog Pontus Tidemand tillbaka med full styrka. En enastående uppvisning i sin SKODA Fabia R5 har tagit honom till ledning i Rally Portugals WRC 2-klass.

Fredagen var tuff med två punkteringar som kostade närmare tre minuter, men på lördagen var oturen som bortblåst och Pontus Tidemand kunde göra en imponerande stark comeback. Han och co-drivern Jonas Andersson var i en klass för sig när de tog tillbaka förlorad tid och var snabbast på samtliga sträckor under dagen.
Känslan har varit kanon hela dagen, säger Pontus. Det kändes i och för sig riktigt bra igår också men de där punkteringarna ställde till det för oss. Bilen funkar perfekt och det har varit kul att få ligga på lite och kämpa oss tillbaka sekund för sekund. Idag har vi dessutom klarat oss utan incidenter så det har bara varit att köra på.

Pontus startade lördagen på femte plats med en minut och 45 sekunder till toppen, men ett bra tempo och felfri körning hann ta honom upp i ledning innan dagen var över.
Det är lite galet att tänka att vi låg nästan två minuter efter igår medans vi idag leder med närmare en och en halv. Det svänger snabbt i rally, konstaterar en leende Pontus, som nu förbereder sig för att ge allt för att hålla sin position ända i mål.

Rally Portugal 2018 WRC 2 topp fem efter SS15/20:
1. Pontus Tidemand (SWE) 3:29:22.7
2. Lukasz Pieniazek (POL) +1:19.4
3. Stéphane Lefebvre (FRA) +2:07.7
4. Pierre-Louis Loubet (FRA) +2:15.8
5. Hiroki Arai (JAP) +2:54.2

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!