Ihjälstucken turist inleder deckarmästarens nya serie

Eeny, meeny, miny, moe…

Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne – kidnapparens obehagliga nynnande när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, men Atlee skonades. Hon såg aldrig sin syster igen.

Nu arbetar Atlee Pine för FBI – och får fallet med en ihjälstucken turist.

Som agent arbetar Atlee Pine ensam vid Arizona-avdelningen, och har ansvar för att bevaka Grand Canyon. När en turist hittas ihjälstucken vid botten av Grand Canyon, och vägvisaren är spårlöst försvunnen, kallas Pine in för att leda undersökningen.

Det visar sig snart att turisten hade något annat än vackra vyer i kikaren. Men när Pine börjat få ihop intressanta trådar i fallet, blir hon bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hela hennes karriär, men hon vet att fallet har kopplingar som kan äventyra hela det moderna samhället och hon tvingas att ta ett beslut.

I Lång väg mot rättvisa introducerar David Baldacci en helt ny huvudkaraktär, Atlee Pine, en iskall och intelligent FBI-agent.

Om tidigare Baldacci-böcker:

»Boken har ett otroligt sug, den är väldigt välskriven och har en historia som är extremt trovärdig. Så nära en femma man kan komma.» Magnus Utvik, Gomorron Sverige

»Vändningar och överraskningar kommer i jämn ström. En bra bladvändare!» DAST Magazine

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!