Hur man väljer den perfekta klänningen för studentbalen

Om din studentbal närmar sig, kommer du antagligen börjar känna att paniken smyger sig på, speciellt om du inte är säker på vad du ska klä dig i., hur mycket du ska spendera. Du är inte ensam, utan det flesta utav oss hamnar i dessa stunder när det väl närmar sig. Din studentbal kommer att vara en av de mest spännande och magiska nätterna i hela ditt liv, och naturligtvis kommer du vilja överraska folk och vända huvuden med din ursnygga klädsel. På grund av detta, att hitta den perfekta studentbals klänning är därför ett av de viktigaste målen i en ung flickas liv, så du kommer verkligen behöva veta vad man du leta efter och var du ska leta när du väljer din drömklänning. Du kommer att ha drömt om detta ögonblick under hela ditt ungdomsliv, det är din chans att ha din egen disney princessa ögonblick. Du har helt enkelt inte råd att ta några chanser när det gäller att välja din dröm studentbalklänning. Det sista du vill är att hitta en klänningen som inte passar rätt, eller ännu värre, att du inte gillar att ha den på dig, så kolla in dessa användbara tips och du kommer vara princessan på balen utan tvekan.

Vänta INTE till sista minuten – Oavsett om du anser dig vara organiserad eller inte, när det gäller att välja din studentbalklänning måste du helt enkelt se till att du är organiserad i god tid, och att du inte lämnar allt till sista minuten. Det spelar ingen roll hur upptagen du är, eller hur mycket du hatar shopping, när du letar efter en studentbalklänning måste du helt enkelt se till att du börjar handla i god tid. Ta inte det här alltför bokstavligt och börja shoppa ett år innan din studentbal, för som du vet, mycket kan hända på ett år och du kan finna att 12 månader senare, när du ska sätta på dig din klänning så märker du att den faktiskt inte passar dig bra alls. Helst bör du börja titta runt 6 – 8 veckor innan balen, som ger dig tillräckligt med tid för att bläddra efter en klänning på din fritid, utan att behöva stressa och placera dig själv under hård press. En annan anledningen till att du ska köpa din klänning i förväg är på grund av det faktum att när du köper den tidigt, har du tillräckligt med tid att prova klänningen på, se hur det ser ut och känns, och byta ut den om den inte känns bra. Om du lämnar den för sent och ett par dagar innan balen så kommer du när klänningen anländer inte ha tid att skicka tillbaka och få en ersättare om du inte gillar det. Inte bara det, utan detta kommer även sätta press på dig och göra dig stressad, och detta är tänkt att vara ett av de lyckligaste ögonblicken i ditt liv.

Låt dig inte avskräckas från att beställa på nätet för att hitta perfekt storlek – Vi vet alla att online shopping är guld när det kommer till shopaholics över hela världen, eftersom det ger oss möjlighet att handla var som helst, när som helst, utan att faktiskt behöva röra på benen alls. Med shopping på nätet är det lätt och du kan se allt på en sida, snarare än att behöva bläddra igenom klädstänger, plus att du kan begränsa din sökning och filterresultat baserat på dina egna preferenser. Dock. Den största nackdelen i samband med online shopping jämfört med shopping i butik är det faktum att du inte kan testa kläderna där och då. I en affär du kan ta en massa kläder i provrum, och se vad som sitter bra och vad som inte gör det. Med online shopping behöver du vänta på att få dina kläder, då du kan prova dem på, och om du inte gillar dem måste du skicka tillbaka paketet och skicka tillbaka till butiken. På grund av detta så kan det vara tufft att hitta en exakt storlek när du beställer på nätet. Tack vare Vogeni och den teknik som de nu sitter på kan du dock hitta din perfekt storlek online, och det är enklare än någonsin. Ta helt enkelt dina mått och skicka dem till experter på Vogeni, och sedan kommer de att ta denna information och anpassad efter dina mått, vilket betyder att det kommer att ge dig perfekt passform. Tekniken här, och experterna på Vogeni ser till att du får alla fördelar med att gå in i en butik och ha en klänning skräddarsydd, utan att behöva lämna ditt hem.

Välj rätt snitt och längd – När du kommer till din studentbal vill du verkligen vända huvuden och överraska alla de andra. Du kommer att bokstavligen vilja stjäla showen, och om du väljer den perfekta klänningen, kan du göra just detta. I Sverige är det vanligtvis knälång studentklänningar som gäller vid en studentbal, även om du inte känner dig bekväm i det, kan du välja en full-längd balklänning som är lika mycket en vit studentklänning. När du väljer din klänning, var uppmärksam på längden och skärningen på klänningen, och du kommer vilja att den skär ungefär vid knäna eller till och med lite över. Idealiskt så vill du ha snören som håller allt på plats, men om du ska köra axelbandslöst, var säker på att klänningen passar perfekt och att det kommer att stanna på, även när du dansar och är rörelse. En snygg, tättslutande klänning fungerar mycket bra på studentbalar, och om du är orolig för din figur, kom bara ihåg att formklädsel är en kvinnas bästa vän.

Välj rätt färg –Det är här som saker och ting börjar bli intressanta eftersom vanligtvis kommer du att finna att en svensk studentbalklänning är övervägande vit i färgen, eller gräddfärgad, beige, eller elfenbensvit. Alla dessa färger är vackra, stilrena, eleganta och sofistikerade. Det problem som vissa människor dock har med studentbalklänningar är det faktum att alla har en tendens att se likadana ut om de väljer samma färger. Ja, om du tittar på dansgolvet på en studentbal, kommer du att se ett hav av vita, kräm, elfenben, beige, svajande klänningar till musiken. För dem av er som vill uttrycka er personlighet, varför inte välja en mindre konventionell färg? Trots allt är det din studentbal du ska köpa klänningen till, och du kan bära vad du vill. Om du till exempel letar efter beiga studentklänningar online men stötet du på fantastiska blåa klänningar som du vet att du älskar, tänk då inte att du måste bära beige när du vet att blå skulle se fantastisk ut på dig. I grund och botten när det kommer till en studentklänning så gäller färgen som fungerar bäst för dig.

Se till att det är bekvämt – Till en början kanske du inte bryr dig om din klänning är bekväm eller inte, så länge du ser bra ut, men du kommer att bli förvånad över hur snabbt du kan ändra dig när din klänning gräver sig in i dina armhålor, som begränsar din rörlighet, vilket gör det svårt att andas. Efter en timme eller två av smärtsam tortyr på dansgolvet, kommer du att räkna ner timmarna tills du får komma hem, kasta av dig klänningen. Om din studentklänning däremot ser bra ut och känns ännu bättre när du bär den, kommer du att njuta av varje sekund av din bal och du kommer att känna dig gladare än någonsin. Att känna smärta och finna det svårt att andas och röra sig är inget kul, speciellt på din studentbal, så ta dig tid och välj en klänning som passar bekvämt, håller allt på plats, stöttar dig, och lämnar dig med en känsla av bekväm lycka.

Glöm inte tillbehören –När du väl har hamnat på Vogeni och valt din dröm studentbalklänning, är dd inte riktigt klar. Lika bra som klänningen kommer att se ut på dig, lika viktigt är det att du fixar rätt tillbehör till din look. Saker som halsband, örhängen, armband, och även tiaror i vissa fall, kan verkligen göra att en fin klänningen ser fantastisk ut. Välj tillbehör som kompletterar din klänning och som hjälper till att göra att du ser mer speciell ut och du kommer uppleva en kväll du aldrig kommer glömma.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!