Hur kan vi minska matsvinnet?

Vi slänger alldeles för mycket mat och det är något vi måste ändra på för en mer hållbar matkonsumtion som tar hänsyn till klimatet. 1,3 miljoner ton mat hamnade i soporna i Sverige 2016, vilket motsvarar 129 kilo matavfall per person enligt Naturvårdsverket.

Nu är det dags att ta tag i problemet ordentligt! På Årstiderna tror vi på inspiration, tips och pepp framför pekpinnar. Därför har vi skapat en gemenskapsgrupp på Facebook, där de som anser att frågan om minskat matsvinn är viktig uppmanas att hjälpa och tipsa varandra. Alla som vill vara med och hjälpas åt att skapa en hållbar förändring är välkomna att vara med i gruppen Zero Food Waste Sverige.

– Vårt syfte med det här initiativet på Facebook är att ta tillvara på sociala mediers förmåga att skapa gemenskap kring viktiga ämnen. Matsvinns-problematiken kan ibland upplevas abstrakt, stor och svår, men genom att dela kunskap och tips om kreativa lösningar med varandra tror vi att vi tillsammans kan göra skillnad, säger Johanna Ternander, Digital Projektledare på Årstiderna och en av initiativtagarna bakom Facebookgruppen Zero Food Waste Sverige.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!