Hur hanterar barnen vårt drickande?

När mamma dricker vin lagar hon inte mat

Joel funderar på drastiska lösningar för att hjälpa sin mamma. Han är övertygad om att det är han som är orsaken till hennes alkoholmissbruk. Han vill att hans mamma skall vara som andra mammor, som inte dricker sig fulla. Joel bär en ständig orosklump i sin mage. Oron över att inte veta om mamma är nykter eller inte, oron när mamma inte är nykter och han inte vet vad som kommer att hända.

Men Joel är inte ensam. När mamma inte räcker till finns det andra som bryr sig. Joel finner också stöd och tröst i naturen.

Det är en finstämd bok om ett barns rädslor, övergivenhet och utsatthet. Den berättar om Joel och hans svåra situation på ett naket men ändå kärleksfullt sätt. Genom hela boken går en tråd av värme, omtanke och inte minst hopp. ”Man får gråta”, säger ett av barnen. Boken är mycket berörande.

”Jag kan inte släppa Joel ens när det står slut i boken. Han tar tag i något inom mig, puffar på mig och uppmuntrar mig att vara modig nog att känna det jag känner och våga ge uttryck för det. Jag möter i mitt arbete som energiterapeut många ungdomar och vuxna som behöver mod att våga känna och att våga samtala om det de bär på och är i. Detta är en angelägen bok som jag varmt rekommenderar vuxna och barn att läsa tillsammans och samtala om.”

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!