Här hittar du kantarellerna – modern svampplockning

Casumo avslöjar platserna där du har störst chans att hitta kantareller. Sveriges skogar är just nu fulla av svampplockare, det gäller att vara bra på att hitta de gyllene små skatterna. För att underlätta har det tagits fram en interaktiv karta som visar rapporterade fyndplatser för kantareller. Att ha en karta är extra värdefullt just i år då sommarens värme påverkat tillväxten av svamp i Sverige.

Skogens skattkarta – Här hittar du kantareller i närheten av dig!

När du går ut för att plocka svamp resulterar det inte alltid i att du går hem med korgen full, precis som i spel vinner du ibland och förlorar ibland. Men för att du ska ha bästa möjliga chansen att gå hem som en vinnare har vi tagit fram en interaktiv karta där du kan navigera till tidigare fyndplatser. Eftersom svampen återkommer på samma växtplatser är kartan över fjolårets fynd värdefull information för alla på svampjakt.

Nu har du nyckeln till en lyckad svampjakt! Navigera på kartan till ditt landskap och se de platser där det hittades kantareller på förra året.

Hur påverkade sommarens hetta årets svampsäsong?

2018 är ett speciellt år för svampplockning, Sverige hade en rekordvarm sommar som gjort att skogarna är extra torra. Håvard Kauserud, Svampbiolog vid Universitetet i Oslo förklarar:

“Den torka och varma temperaturer som många regioner har upplevt den här sommaren kommer med största sannolikhet leda till en försenad och begränsad tillväxt av svamp.”

Även om begränsad tillväxt inte bådar gott så är säsongen även förlängd, vilket gör att det än finns det gott om tid för att ge sig ut på jakt efter svamp.

Richard Gargan, talesman för Casumo.com, säger: “Vi vill skapa fler vinnare och att ha en interaktiv skattkarta kommer öka chanserna för att fler få gå hem med en full korg.”

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!