Här får du femstjärnigt för minst pengar

Vem drömmer inte om att bo på femstjärnigt hotell i sol och värme? eBeach.se kan i en ny kartläggning nu visa destinationerna med de billigaste femstjärniga hotellen. Listan toppas av Antalya i Turkiet och Hurghada i Egypten. Sett till vinterresmål kniper i stället Hurghada förstaplatsen tätt följd av Dubai.

En ny kartläggning från solreseexperten eBeach.se visar att den turkiska hamnstaden Antalya toppar listan över vilka destinationer som ger mest lyx för pengarna. I kartläggningen har eBeach.se jämfört priserna på femstjärniga hotell på populära destinationer för att få fram en topplista över de billigaste hotellen med fem stjärnor. På andraplatsen återfinns Hurghada där du exempelvis kan bo sju nätter på Hilton Hurghada Resort från 1 766 kronor per person.

Med en annalkande vinter kan nog många svenskar känna igen sig i en stark längtan efter solen och varmare platser. De som planerar en sol- och badresa i vinter och vill uppleva lyx utan att betala multum för boendet, bör kika närmare på just Hurghada. Den egyptiska kuststaden toppar nämligen listan över de vinterresmål som har de billigaste femstjärniga hotellen. På andraplats hamnar Dubai, där kostar sju nätter på femstjärniga Hyatt Regency Dubai från 4 318 kronor per person. De har bland annat en roterande takrestaurang, en egen skridskobana, karaokelounge och ett fräscht spa och fitness-center.

– Hur man bor på solsemestern är en viktig faktor för många. Det finns ibland en uppfattning om att femstjärniga hotell är väldigt dyra, något som inte alls behöver vara sant. Femstjärnigt boende är något som många lockas av och gärna vill ha för att sätta lite guldkant på tillvaron under resan. Egypten och Hurghada som börjar öka i popularitet igen är ett utmärkta destinationer för den som jagar prisvärd lyx i solen, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Topplista: Destinationerna med mest prisvärda femstjärniga hotell

Antalya, Turkiet
Hurghada, Egypten
Algarve, Portugal
Halkidiki, Grekland
Kreta, Grekland
Kos, Grekland
Dubai, Förenade Arabemiraten
Korfu, Grekland
Malta, Malta
Costa del Sol, Spanien
Topplista: Vinterdestinationerna med mest prisvärda femstjärniga hotell

Hurghada, Egypten
Dubai, Förenade Arabemiraten
Teneriffa, Spanien
Ras Al Khaimah, Förenade Arabemiraten
Fuerteventura, Spanien

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!