Här är Värmlands mest populära badplatser

bad-varmlands
För andra året i rad har Barnängen i samarbete med Svenska Turistföreningen, STF, tillsammans med svenska folket tagit reda på vilka som är  Sveriges mest populära badplatser. På sajten sverigebadar.se har alla badentusiaster fått nominera och rösta fram sina smultronställen. Det hela har resulterat i en av Sveriges största badtjänster med över 690 badplatser representerade. Här presenteras Värmlands favoriter.

Förra sommaren lanserade Barnängen i samarbete med STF, den digitala badguiden Sverige badar  där badsugna svenskar fick nominera och rösta fram sina bästa badplatser. I år var det dags för svenska folket att återigen dela med sig av sina smultronställen genom att registrera dem med information och bilder på sajten. Under året som gått har sverigebadar.se, som enkelt nås via dator eller mobil, mottagit drygt 3500 röster och på sajten finns nu hela 690 badplatser representerade.

Oavsett om du söker en badklippa, brygga eller en sandstrand ger sverigebadar.se dig möjligheten att enkelt hitta till bästa destination genom den användarvänliga kartfunktionen. Dessutom finns det möjlighet att hitta information om badplatserna och sortera dina önskemål utifrån olika preferenser såsom tillgång till kiosker, toaletter, parkering etc. samt hur handikapp- eller barnvänliga de är. På Sverige badar delar även STF med sig av förslag på närmsta boendealternativ.

Här är de mest populära badplatserna i Värmlands län.

Ingestrand, Arvika, Värmland 

Strax söder om Arvika i västra Värmland ligger Ingestrand. En lång vacker sandstrand med stora sluttande gräsytor. För den som inte föredrar sand finns även en lång badbrygga och tillgång till livbåt och boj om olyckan skulle vara framme. Ingestrand erbjuder även faciliteter såsom närhet till camping, toaletter, dusch och kiosk.

Gryten, Degerfors, Värmland

Sjön Gryten ligger väster om centrala Degerfors. Här finns ett lugnt litet bad med sandstrand. En asfalterad slinga leder fram till grillplatsen med vindskydd och här finns även kommunens enda bad för hundar och hästar. Parkering finns för såväl personbilar som bussar och torrtoalett finns i anslutning till badet.

Björnkrukan, Väse, Värmland

Lilla och stora Björnrukan ligger på södra Arnön i Väse, 3 mil öster om Karlstad. Som namnen antyder är lilla Björnrukan en mindre badplats medan stora Björnrukan är större med en lång sandstrand. De ligger nära varandra med ett litet skogsparti som binder dem samman. Badplatserna är mycket barnvänliga med långgrund sandbotten och utsikt mot Vänerskärgården. Närliggande finns både toaletter och parkeringsplatser.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!