Här är svenskarnas största semesterbekymmer

Bokning av en semesterresa skapar både spänning och förväntningar, men ibland kan man också drabbas av resfeber. 61 procent av svenskarna upplever nämligen en del olika orosmoment när de bokar sina resor. Det visar en ny undersökning som Finnair tagit fram. Främst är det förlorat bagage eller eventuella förseningar som ger upphov till oro.
 17 procent är också oroade över att inte kunna boka sitt favoritboende till rätt pris.

Under hösten lanserade Finnair sin nya bokningstjänst Finnair Holidays och i samband med lanseringen har en undersökning kring svenskarnas bokningsvanor genomförts. Resultatet visar att majoriteten av svenskarna oroar sig för en del saker när de bokar sina resor. Svenskarnas främsta semesterbekymmer är borttappat bagage, förseningar och bagagerestriktioner. Kvinnor bekymrar sig dessutom i något högre utsträckning än män.

– Om du känner dig trygg och säker när du bokar dina resor är det större chans att du vågar testa fler annorlunda och spännande resmål. Genom Finnair Holidays kan du exempelvis boka resor till Okinawa i Japan, Siem Reap i Kambodja eller Taipei i Taiwan. Enligt vår statistik blir endast sex av 1 000 bagage försenade och Finnairs punktlighet för anslutningsflyg ligger på hela 99 procent. Det bidrar till att vi kontinuerligt får högsta betyg från resenärer i våra kundundersökningar, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

Pris viktigare än läge
Svenskarna hittar främst boenden till sina resor genom att använda sökmotorer för hotell. Därefter används resebyråer, något som är betydligt mer populärt bland äldre i åldern 51 till 70 år. Undersökningen visar också att priset är den viktigaste faktorn när svenskar väljer boende. Det uppger så många som två av fem och extra viktigt är det för yngre personer mellan 21 till 30 år. 27 procent uppger däremot att läget är den viktigaste faktorn.

– Finnair Holidays erbjuder boenden som är noggrant handplockade och kvalitetssäkrade av våra egna reseexperter. På så vis kan du vara säker på att alltid få bästa boende för din resa. Bokningstjänsten ger dig också möjlighet att skräddarsy dina resor och boka såväl flyg som hotell och aktiviteter. Därmed kombineras det individuella resandets frihet med paketresornas bekvämlighet, säger Robert Lönnblad, Skandinavienchef på Finnair.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!