Global skolstrejk för klimatet

På fredagen anordnades en global skolstrejk för klimatet världen över. Även i Eda.
Utanför kommunhusets entré i Charlottenberg satt Lova Bryntesson och Mira Ramstad  på förmiddagen i det minst sagt bistra vädret.

Edas kommunchef, Anders Andersson kom förbi och diskuterade bla hållbar mat i skolan, hållbarhet å klimat in i skolämnena och innovativa lösningar.

Det är ungdomsrörelsen Fridays For Future som utlyst den globala skolstrejken för klimatet – Global Strike For Future – I Stockholm flyttade skolstrejken denna fredag från Mynttorget till Kungsträdgården där Greta Thunberg höll tal liksom klimatforskare från Bolin Centre for Climate Research mm.

– Vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin stått inför. Men den har ignorerats i decennier och fortsätter att ignoreras och vi unga accepterar inte det längre. Därför strejkar vi. Vi kämpar för vår framtid och vi kommer inte att ge upp, säger Greta Thunberg.

 

2 reaktioner till “Global skolstrejk för klimatet

  • 28 maj, 2019 kl. 19:48
    Permalink

    Inte bra. Borde få konsekvens för sitt olagliga frånvaro från skolan.

  • 27 maj, 2019 kl. 10:18
    Permalink

    Sörgligt. Här måste ungdomerna få konsekvens på sitt olagliga frånvaro.

Kommentarer inaktiverade.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!