Glastaket lågt för kvinnor i större startups

Löneskillnaderna mellan män och kvinnor är större i startupbolag med över 50 anställda än i bolag som har färre än 10 anställda. Skillnaderna är mest tydliga inom ledningsfunktioner och området teknik vilket framgår av rapporten The Nordic Startup Salary Survey.

– Att män väljer män till ledande positioner är inte något nytt, trots rapporter som visar att blandade arbetsgrupper presterar bäst. Det är dock förvånande att det verkar finnas ett glastak för kvinnor i större startupbolag som ligger i framkant inom så många andra områden, säger Berit Behring och fortsätter;

-Jämställdhet kommer få samma affärskritiska betydelse som hållbarhet. Ingen jämställdhet – inga affärer. Vi ser i UK att de lagstiftat om att företag öppet måste redovisa lönegapen mellan män och kvinnor, det var tydligt att det finns utmaningar. Det är inte otänkbart att vi får samma regelverk här. Jag har frågor som jämställdhet, lönesättning och inkludering högt på agendan i den svenska ledningsgruppen för att skapa skillnad, avslutar Berit Behring vd Danske Bank Sverige.

Andra insikter från undersökningen:
•Anställda som äger eget kapital i företaget arbetar i snitt åtta timmar mer per vecka.
•33% av de kvinnliga respondenterna är grundare av företaget de arbetar för, jämför med 54% av de manliga tillfrågade.
•Män har högre genomsnittliga grundlöner än kvinnor, oavsett om det gäller erfarenhet, funktion eller företag.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!