Gåva till Eda kommun från Fredsparken Morokulien

Den ideella föreningen Fredsparken Morokulien har varit i kontakt med kommunen angående överlämnande av en gåva. Föreningens verksamhet kommer att upphöra. I kassan finns 15 000 kronor som föreningen vill ge till Eda kommun och Morokulien Turistcenter. Pengarna ska användas till åtgärder i området vid Fredsparken.

Fredsparken är ett unikt område kring Fredsmonumentet, kring riksgränsen mellan Sverige och Norge mellan riksväg 61/riksveg 2 och Järnvägen mellan Stockholm och Oslo. Fredsmonumentet är rest till hyllning av freden sedan 1814. I Fredsparken finns även gränsröse nr 67 från 1754 samt en Fredsklocka i en pagod – en gåva från Syd-Korea 2014.

Kommunstyrelsen beslutar att Eda kommun och Morokulien Turistcenter får ta emot en gåva på 15 000 kronor från Föreningen Fredsparken Morokulien. Gåvan är avsedd att användas till åtgärder i området vid Fredsparken Morokulien.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!