Gåva till Eda kommun från Fredsparken Morokulien

Den ideella föreningen Fredsparken Morokulien har varit i kontakt med kommunen angående överlämnande av en gåva. Föreningens verksamhet kommer att upphöra. I kassan finns 15 000 kronor som föreningen vill ge till Eda kommun och Morokulien Turistcenter. Pengarna ska användas till åtgärder i området vid Fredsparken.

Fredsparken är ett unikt område kring Fredsmonumentet, kring riksgränsen mellan Sverige och Norge mellan riksväg 61/riksveg 2 och Järnvägen mellan Stockholm och Oslo. Fredsmonumentet är rest till hyllning av freden sedan 1814. I Fredsparken finns även gränsröse nr 67 från 1754 samt en Fredsklocka i en pagod – en gåva från Syd-Korea 2014.

Kommunstyrelsen beslutar att Eda kommun och Morokulien Turistcenter får ta emot en gåva på 15 000 kronor från Föreningen Fredsparken Morokulien. Gåvan är avsedd att användas till åtgärder i området vid Fredsparken Morokulien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!