Garmin® presenterar aktivitetsmätaren vívosport med inbyggd GPS

Garmin presenterar nu vívosportTM, en smart aktivitetsmätare1 med ElevateTM 24/7 pulsmätare och GPS för att med noggrannhet spåra varje promenad, löp- och cykeltur. Med sin touchskärm och inbyggda träningsappar som erbjuder allt från styrketräning till cykling och konditionsträning, är vívosport anpassad för träning inomhus och utomhus. Smarta funktioner övervakar din träning, oavsett träningsform. Enheten kan användas när du simmar eller duschar2, och har en batteritid3 på upp till sju dagar i smart läge och åtta timmar i GPS-läge. Vívosport är en av flera Garmin-enheter som presenteras i samband med IFA i Berlin, Tyskland, 1 till 6 september.

”Våra kunder föredrar att träna med en mindre aktivitetsmätare, men de vill inte kompromissa med träningsfunktionerna som vanligtvis finns i smartwatches”, säger Andrew Silver, Garmin EMEA Product Manager. ”Med vívosport får du den bästa aktivitetsmätaren i en snygg och ultralätt design”.

vívosport har många användbara verktyg för att övervaka träning, som till exempel VO2 max och Fitness age som visar hur användaren utvecklar sig träningsmässigt. Rör man mer på sig – som att ta en promenad med hunden eller träna inför ett lopp – förbättrar sig dessa siffror över tid. vívosport har även en stressmätare som under dagen mäter pulsen. Du kan titta på diagrammet direkt i enheten eller se detaljerade analyser i Garmin Connect. vívosport hjälper dig att upptäcka när du blir stressad så att du kan hitta sätt att stressa ner. Four-Fold Breath-timern hjälper dig att balansera stress och vila.

Inbyggda träningsappar för promenader, löpning, cykling, konditions- och styrketräning gör vívosport till den perfekta träningsaccesoaren. Med Garmin Move IQTM upptäcker enheten på egen hand när och hur du tränar. Med LiveTrack kan nära och kära följa din position live under träningspasset. Du skickar en länk till utvalda personer via mejl, Facebook eller Twitter, och där kan de följa din position. Vívosport är den enda aktivitetsmätaren med den här funktionen.

Under dagen håller du dig uppkopplad via din smartphone4 och får notifikationer vid mejl, SMS, telefonsamtal och uppdateringar i sociala medier. Du kan även styra musiken på din smartphone från vívosport, hitta din smartphone ifall den har tappats bort eller styra en Garmin VIRBÒ kamera (säljs separat).

Under dagen synkar enheten automatiskt till Garmin Connect appen. I vårt träningscommunity online kan du granska dina framsteg och se olika träningspass i detaljerade grafer. Där kan du även gå med i utmaningar och dela på sociala medier via en kompatibel smartphone eller en dator.

vívosport är det ultimata sällskapet för träningspasset och har en Garmin Chroma touchskärm som syns bra i solljus. vívosport finns i tre olika färger, svart/skiffer (small, medium, large), svart/fuschia (endast small och medium), samt svart/lime (endast large). Vívosport beräknas finnas tillgänglig i oktober till ett rekommenderat cirkapris på 2 199:- Mer information finns på garmin.com/vivo.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!