Fyra av tio vill helst slippa vobba

Foto: Camilla Svensk

De senaste sex åren har det blivit allt vanligare att vobba istället för att vabba. Främsta anledningen till att man vobbar är att hinna med sina arbetsuppgifter. Samtidigt uppger drygt fyra av tio tjänstemän att de helst skulle slippa att vobba. – Det är en lagstadgad rättighet att vabba. Arbetsgivaren ska organisera jobbet så att man har möjlighet att göra det om man så önskar, säger Martin Linder, förbundsordförande för Unionen.

Nästan var fjärde tjänsteman vobbar alltid när de har sjukt barn. Främsta anledningen till att man väljer att vobba istället för vabba är att hinna med sina arbetsuppgifter (72 procent), att man inte har någon att lämna över jobbet till (66 procent) och att man vill underlätta för sina kollegor (52 procent). Det visar årets vobba-undersökning som Novus har gjort åt Unionen. Allra mest vobbar kvinnor för att hinna med de egna arbetsuppgifterna. Hela åtta av tio kvinnor väljer att vobba istället för att vabba av den anledningen.

Men – undersökningen visar även att mer än fyra av tio tjänstemän skulle vilja slippa vobba. Och andelen har ökat. År 2014 sa cirka var tredje tjänsteman det.

– Att jobba hemifrån när barnet är småkrassligt kan vara ett bra sätt att styra sin arbetsdag, men tyvärr ser vi att vobbandet gått från att vara en möjlighet till att upplevas som nödvändigt för att hinna med en alltmer pressad arbetssituation för privatanställda tjänstemän. Det måste vara barnets behov av vård, omsorg och uppmärksamhet som väger tyngst i valet mellan att vabba eller vobba, inte arbetsgivarens krav, säger Martin Linder, förbundsordförande Unionen.

Tre av tio respondenter önskar att arbetsgivaren tog ett större ansvar och organiserade arbetet så att det gick att vabba istället för att vobba.

– Fler företag behöver skapa rutiner vid tillfällig, oplanerad frånvaro så att inte anställda med barn drabbas av stress och press i onödan. Arbetsplatser måste bli mer föräldravänliga, säger Martin Linder.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!