Frukta inte bikinin i sommar! 19 tips för att öka ditt självförtroende

Det är rimligt och vanligt att frukta bikinin, det kan vi inte förneka! Men det är inte, vi upprepar INTE, något som borde få hindra oss från att uppleva en fantastisk semester i Sverige – särskilt inte när många svenskar besöker Australien eller Nya Zeeland för att njuta av de vackra stränderna. Här är våra bästa tips för att överkomma rädslan och känna ett gott självförtroende på stranden.

1. Möt rädslan i spegeln

Innan du tar på dig bikinin bör du vara modig och ärlig mot dig själv. Ta ett djupt andetag, le, och klä sedan av dig kläderna framför spegeln. Du kanske inte gillar det du ser, men ha tålamod. Vi lovar att det kommer bli lättare. Det finns inget att vara rädd för!

2. Rädd för att visa kroppen? Satsa på balans!

Försök väga upp negativa tankar om din kropp med något positivt. Uppskatta dina bästa kroppsdelar! Läckra armar, en fin rumpa, söta fötter – varje positiv del hjälper dig må bättre när det gäller det negativa!

3. Fast i negativa tankar? Sök hjälp!

Det kan vara svårt att hylla oss själva, men det är det vi har vänner till! Be tre vänner som känner och älskar dig om hjälp med att uppskatta dig själv. Ditt självförtroende kommer att skjuta i höjden!

4. Det enda att frukta: fel bikini!

Få personer har en perfekt kropp, men alla kan hitta en perfekt bikini till sin kropp! FRUKTA ICKE! Vi har tagit fram fantastiska bikinitips för att höja ditt självförtroende. Spana in nedan tips för att få hjälp med att välja rätt bikini för just dig.

5. Våga välja separata överdelar och underdelar

Ta god tid på dig och börja med det bekväma. Om du gillar din överkropp ska du alltså börja med den, och om du gillar din underkropp mer kan du alltså låta den styra ditt val.

6. Breda axlar

Bredare axlar är vackra. De låter dig utstråla meningsfullhet. Allt du behöver göra är att dela upp din hals och balansera dina olika kroppsdelar. Fundera på halterneck eller en stilfull, asymmetrisk skärning.

7. Läckra, långa atletiska kroppar

Atletiska kroppar passar i kurvigare skärningar. En rak bandeauskärning över bysten får dig bara att se mer atletisk ut, medan triangelskärning, volanger och mönster drar uppmärksamhet till rätt platser.

8. Korta kroppar

Att få en kortare mage att se längre ut är enkelt. Ni tursamma damer kan välja bikinitrosor med låg skärning. En enkel halterneck får din vackra kropp att se längre ut. Självförtroende har aldrig varit så snyggt!

9. En större byst

Den som har stora bröst bör ge dem den kärlek de förtjänar! Det innebär bland annat att du behöver välja en bikini med byglar och gott stöd. Var inte rädd för randigt, eller för att välja tjocka band som ger dig en perfekt balans.‘’

10. En mindre byst

Damer med mindre byst kan ha extra kul när de väljer bikini. Om du vill framhäva din byst kan du med fördel välja volanger, mönster och krås, och du kommer passa bra i alla färger och mönster. Släpp fram din kreativa sida!

11. Läckra lår

En vintageskärning fungerar mycket bra för fylligare lår. Undvik en hög skärning, och satsa på struktur som framhäver dina vackra kurvor. Eller prova en söt liten kjol, som passar lika bra på tennisbanan!

12. En magisk mage

Bikinitrosor med hög midja är perfekt för en vacker mage, precis som ett vackert skärp som ger dig extra längd och stilfullhet. En bebismage förtjänar en lössittande, böljande tudelad bikini, särskilt i värmen.

13. Förläng benen

Den som vill förlänga benen kan välja en bikinitrosa med hög skärning. Om du är riktigt modig kan du välja en stringtrosa!

14. Nu är du redo för allt. Här är några slutgiltiga tips inför ditt strandbesök:

Du har den perfekta bikinin, så nu behövs bara några avslutande detaljer. Skäm bort huden med en exfolierande behandling och ett ljuvligt kroppssmör, och vaxa dig om det behövs. Kom ihåg att smärtan inte varar för alltid!

15. Glöm lagren

Kaftaner är vackra, men ditt nya självförtroende på stranden gör att du inte behöver ta på dig den förrän det blir kallt. Du behöver inte gömma dig längre. Du är vacker!

16. Upp med hakan. Var självsäker.

Okej tjejer, nu har ni bikinidrömmen men det slutar inte här! Göm dig inte genom att gå med slokande axlar och nedböjt huvud. Visa vem du är! Stranden, poolen – var stolt över din bikinikropp och visa upp ditt självförtroende!

17. Föreställ dig fotona

Du har ansträngt dig hårt för att må bra i en perfekt bikini, så bli inte blyg när kameran kommer fram! Här är våra bästa tips: sätt ena benet lite framför det andra för att få kroppen att se mindre ut. Luta huvudet lite, och om du känner dig extra modig kan du puta lite med rumpan. Det skapar ett riktigt hett utseende.

18. Kom ihåg att glömma allt

Är du fortfarande orolig när du är på väg till stranden? Den goda nyheten är att du är den enda som tänker på din kropp! Glöm bort allt annat och kom ihåg det här: på stranden är du helt enkelt en läcker havsnymf som solar på stranden. Det enda som påverkar andras åsikter är din attityd, så ta på dig solglasögonen och njut av sanden under fötterna!

19. Hemligheten bakom självförtroende

Nya studier har visat att den är stressad men ändå har en positiv inställning till sin kropp faktiskt kan påverka sina känslor. Här är hemligheten: när du åker till stranden ska du låtsas att du känner dig vacker, och intala dig själv att du är vacker. Vi lovar att du kommer känna dig het på nolltid! Säg hejdå till bikinirädslan, och hej till sommaren!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!