Från självmordstankar till ett helt år av spelfrihet

Idag säger vi stort grattis ?????? till en av våra klienter som firar ett års spelfrihet och som beskriver känslan så här – ”För exakt 1 år sedan så bestämde jag mig, jag bestämde mig för att det fick vara nog, jag bestämde mig för att möta mina demoner framifrån. Jag hade levt år i mörker, kamp, misär, bestående av lögner, ångest, besvikelse, självhat, ursäkter, bedragande, men främst självbedrägeri. Jag nådde ständigt nya bottnar. Tillslut orkade jag inte mer, det fick räcka, jag började se över mina alternativ. Fly eller självmord…

Jag tampades med tankarna ett bra tag. Insåg tillslut att jag inte hade mage nog att lägga den sorgen på min familj, även om skammen drog mig åt det hållet. Jag bestämde mig för att ta tag i beroendet, att ta tag i det som drev mitt liv mot fördärv. Spelet och skammen, de två demonerna som hand i hand dansade mitt liv mot graven. Jag lyckades under en kort period hålla upp mitt spelande på egen hand, insåg dock att om detta skulle bli långsiktigt så var jag tvungen att hitta professionell hjälp. Jag hittade Spelfriheten, en behandling skapad av före detta spelmissbrukare. Där fick jag både viktiga verktyg och hjälp att använda dom. Där träffade jag även andra människor i samma situation, tillsammans kunde vi hjälpa varandra. Dom säger att spelberoende är det ensamma beroendet, och för mig stämmer det så sant som det är sagt. Men tillfrisknande görs bäst i grupp.

Vägen mot tillfrisknande har absolut inte varit enkel, men den har räddat mitt liv. Till dig som kanske befinner sig i ett aktivt spelmissbruk just nu, du är inte ensam även om det kanske känns så, kan jag vända på livet så kan du också göra det. Sträck ut en hand och be om hjälp, det gjorde jag och det är det bästa val jag gjort i hela mitt liv  ????.”

Spelfriheten bedriver den första dygnet runt öppna hjälplinjen i Sverige, alla som svarar är själva före detta spelmissbrukare som idag lever helt utan spel. Telefonnumret är 08 – 37 43 00 öppet 7 dagar i veckan, året om.

Spelfriheten tillhandahåller ett nytt unikt helhetskoncept gällande behandlingar av spelberoende och dess anhöriga. Företagets mål är att kunna hjälpa både spelare och anhöriga att hitta frihet och lycka, oavsett bakgrund och historia. Läs mer på www.spelfriheten.se

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!