Förhoppningarna på landslaget ökar inför Fotbolls-VM

Färsk statistik från tävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge, där svenskarna har tippat matchresultaten (1X2) i sommarens Fotbolls-VM, visar att fansens förväntningar på landslaget ökar vecka för vecka, i takt med att VM-premiären 18 juni närmar sig. Idag tror fler än 8 av 10 (ca 81 %) att Sverige går vidare från gruppspelet, jämfört med knappt 7 av 10 (ca 67 %) i månadsskiftet maj/juni och endast 4 av 10 (ca 38 %) i mitten av maj.  

Anmärkningsvärt är samtidigt att nästan 8 av 10 (ca 79 %) svenska fans tror att Sverige vinner mot Sydkorea i premiärmatchen, medan ca 17 % tror på oavgjort och endast 5 % på förlust.

– Inför Sveriges premiärmatch mot Sydkorea 18 juni tycks svenskarnas förväntningar på Janne Anderssons mannar fortsätta öka vecka för vecka. Förutom att fler än 8 av 10 fans nu tror på åttondelsfinal, jämfört med endast knappt 4 av 10 i mitten av maj, så tror dessutom nästan lika många (79 %) att Sverige besegrar Sydkorea i premiären. Detta trots att lagets insats i den händelsefattiga och mållösa träningsmatchen mot Danmark 2 juni, efterföljdes av både kritik från medierna och spridda burop från fansen på läktarplats. Kanske är det landslagets gedigna försvarsinsats i matchen, som gör att tilltron till laget ändå har ökat, säger Ian Marmion, Director of Trading vid BetStars.

Intressant är att de svenska och danska fansen verkligen tycks tro på varandra inför VM. Ca 91 % av svenskarna och ca 93 % av danskarna tror att respektives lag når ända fram till åttondelsfinal.

Sverige måste sluta före två andra lag i sin grupp (F), som även inkluderar Tyskland, Mexiko och Sydkorea, för att nå åttondelsfinal, vilket fler än 8 av 10 av de svenska fansen nu alltså förutspår.

 

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!