”Footprints” by Linnea Frank

Vilka avtryck lämnar vi efter oss? I årets kollektion, Footprints, dyker Linnea Frank ner i några av de fotspår från livets gång, som hon hoppas ska inspirera åskådaren till språng i både tanke och tolkning. I påsk – tio år sedan första tavlan skapades – återvänder hon för sista gången till ladan utanför Ystad med sin nyskapande fotokonst på skimrande metall.

Inför utställningen på Förlagshuset Siljans Måsar har hon rest runt och skapat nya konstverk av fotspår ur gamla miljöer, bland annat i ruiner från Romarriket i Italien och i Sydafrika – men även hennes frukostmat har fångats på bild och förvandlats till konst.

– Det finns en struktur som man kan hitta i nästan alla mina tavlor, från en gammal strukturvägg som jag fotade på Robben Island, Kapstaden, där Mandela satt fängslad, skriver Linnea.

Under sommaren 2018 fick Linnea den stora äran att sälja en av de stora plåttavlorna ur kollektionen Fullmoon till kungligheter. I år erbjuder hon inte bara plåttavlor samt prints (tryck) i mindre storlekar, utan satsar även på större prints, inramade i fina ramar. Och självklart kommer det även i år att finnas konstverk i limited edition på olika metaller!

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!