Finalhelg för Ola Nilsson

Säsongens sista deltävling i Porsche Carrera Cup körs i helgen på Mantorp Park. Ola Nilsson som debuterar i Porsche i år ligger på en trygg andra plats i mästerskapet efter en väl genomförd debutsäsong, nu gäller det att avsluta säsongen på bästa tänkbara sätt. 

För den svenska racingtoppen med Porsche Carrera Cup och STCC i spetsen är det dags att avsluta säsongen nu till helgen med final på Mantorp Park. Säsongen 2013 innebar en comeback för skåningen Ola Nilsson till den svenska racingscenen. Efter tre år utomlands med Volkswagen Motorsport gjorde Ola i år debut i Porsche sammanhang, då i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

Ola har under året tagit tre segrar, fyra pole positions och totalt tio pallplatser, en klart godkänd premiärsäsong. Stegvis under säsongen har Nilsson förbättrat farten och hela tiden kommit närmare Porsche erfarne Johan Kristoffersson, för att de senaste helgerna utmanat på allvar.

– Vi blir ett stort startfält i helgen, och jag har väldigt lite erfarenhet från Mantorp, dessutom inga varv alls i en Porsche där. Det kommer därför bli en tuff helg, men jag vill självklart avsluta en väldigt bra utvecklingssäsong så högt upp som möjligt, helst överst på pallen. Finalen för hela STCC cirkusen brukar vara en höjdare, så jag ser verkligen fram emot det, säger Ola.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!