Fem saker du säkert inte kände till om flygplan

Har du någonsin funderat på varför nästan alla flygplan är vita? Det finns många frågor som dyker upp när man befinner sig 10 000 meter över marken. Finnair presenterar därför fem roliga fakta om flygplan som du säkerligen funderat över, men aldrig tagit reda på.

Många av oss är vana flygresenärer men vad känner vi egentligen till om planen som vi färdas med kors och tvärs över världen? Visste du till exempel att för varje timme som du flyger förlorar din kropp 2,4 dl vatten, eller att en uppsättning av flygplansdäck tål 300 landningar? Nedan följer fem svar på frågor som du säkert funderat på uppe i det blå.

1. Vita flygplan

Varför är flygplan egentligen vita? Det finns faktiskt flera förklaringar till varför en stor del av världens flygplan är en och samma färg. En av anledningarna är det faktum att när planet befinner sig i luften utsätts det för hög UV-strålning som gör att färger bleks. Vitt bleknar dock långsammare, vilket innebär att planet inte behövs målas om lika ofta. Dessutom är det lättare att upptäcka skador på ett vitt flygplan. Sist men inte minst reflekterar den vita färgen ljus, till skillnad från andra färger som absorberar ljus. Tack vare detta hålls kabinen sval. För att fira sin långa historia av att flyga till Japan är Finnairs flygplan körsbärsblomsvita.

2. Torr luft

Undrar du varför din hy och hals blir torrare än vanligt när du flyger? Det beror på att luften i kabinen ligger på under 20 procent luftfuktighet, vilket motsvarar den genomsnittliga luftfuktigheten i Sahara. För varje timme som du flyger förlorar din kropp 2,4 dl vatten. Ett tips under flygresan är därför att dricka mycket vatten eller annan dryck men undvik alkohol. Finnair serverar närmare 1 000 000 liter av flygbolagets signaturdryck blåbärsjuice varje år.

3. Vikten har betydelse

Hur mycket flygplanet väger har en direkt koppling till bränsleförbrukningen. Flygbolag kontrollerar därför vikten av allt som lastas ombord på flygplanet. Finnair har under flera år haft ett ”viktväktar”-program för sina flygplan. Nyligen ledde en kabinmodifiering till att flera flygplan blev 150 kg lättare, vilket i sin tur resulterade i att den årliga bränsleförbrukningen minskade med 450 ton. Även som passagerare går det att påverka förbrukningen av bränsle. Om alla Finnair-passagerare under 2018 hade packat ett kilo mindre skulle bränsle som motsvarar 20 flygningar mellan Helsingfors och Tokyo ha sparats.

4. Motorljud och trycket påverkar hur maten smakar ombord

Visste du att trycket i kabinen och bakgrundsljudet från motorerna påverkar hur människor upplever smaker? Detta måste beaktas under planeringen av vilken mat och dryck som ska serveras ombord. Finnair samarbetade nyligen med Per Gessle och skapade ljud som förhöjer smakerna av måltider skapade av Tommy Myllymäki till flygbolagets business class. Ljuden finns tillgängliga i IFE-systemet. I ekonomiklass kan passagerare testa ljud som är skapat för choklad och blåbärsjuice.

5. Snabb vändningstid

Du ser flygplanet anlända till gaten. Passagerarna går av. Varför kan vi inte bara börja boarda? Även om du ser att planet står vid gaten är det hundratals saker som måste ske innan nya passagerare kan gå ombord. Planet ska städas och tankas, bagaget lassas av och det nya bagaget lassas på. Samtidigt förbereder kabinpersonalen för nästa flight. Samtliga uppgifter är viktiga för såväl säkerheten som bekvämligheten. Den tid som ett flygplan befinner sig på flygplatsen mellan två flighter kallas vändningstid. Tiden kan vara så kort som 35 minuter för mindre plan som exempelvis ATR-plan som flyger mellan Bromma och Helsingfors. Vändningstiden för ett större plan med smal kropp är runt 55 minuter och 1 timme och 20 minuter för ett långdistansplan.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!