Fantastisk EuroPride Parade i Stockholm

Foto: Olav Holten

Årets EuroPride Parade lockade rekordmånga deltagare, uppskattningsvis mellan 55-60 000 personer fördelade på 200-250 ekipage. Många internationella deltagare gick med, bland annat flera Pridefestivaler från andra delar av världen, var på plats tack vare att det i år är just EuroPride.

Flertalet politiker paraderade, bland annat deltog statsministern Stefan Löven, med minister-kollegor, liksom partiledare från sju olika riksdagspartier. Ett antal myndigheter, så som Sida, Polismyndigheten och Försvarsmakten deltog också.

I EuroPride Parade blandades festliga ekipage med allvarsamma budskap. RSFL:s återkommande kampanj i paraden ”Marching for those who can´t” togs emot med rungande applåder av publiken. Kampanjen uppmärksammar de människor världen över som på grund av förtryck inte har möjlighet att gå med.

Flera kommersiella aktörer deltog, liksom kommuner, föreningar, alla våra fantastiska partners och privatpersoner.

Ett annat uppskattat inslag var den flygbanderoll som Jonas Gardell hade organiserat och sågs flyga över staden med texten ”Villkorslös kärlek”.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!