Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande

En enkel fråga har inkommit till Eda kommuns från Moderaterna i Eda.

– Vilken policy har Eda kommun för ersättning till politiker ? Fick ett mail med inbjudan till info-träff ang flyktingboende i Åmotfors. Till min förvåning stod det att läsa att ingen ersättning utgår till politiker.

En så viktig och lite kontroversiell fråga bör ha så många politiker som möjlig närvarande. Olof Röhlander i all ära, fantastisk föreläsning, men inte speciellt kopplad till politik.

3 reaktioner till “Enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande

 • 6 juni, 2012 kl. 00:41
  Permalink

  Till undrande! Jag är också engagerad som tränare och har ett arbete, samt tycker om att träna. Jag har intressen att påverka för en mera grön framtid, vilket intresse har du? Vadå allt ger inte pengar?
  Mitt intresse svalnar den dagen då jag kanske ser en mera grön kommun, och politiker som vill ha en grön kommun, trots brist på pengar. Klimatkompensation kan betala många av dom gröna lösningarna, men politiker har inte visat intresse än, som jag vet om iallafall. Har du några gröna ideer, eller är det inte intressant för dig vad som sker i kommunen? Kom gärna med egna ideer, medborgarförslag så ska du se hur kul det är..lycka till.

 • 29 maj, 2012 kl. 14:39
  Permalink

  Jag har ställt många frågor till denna kommun, med medborgarförslag. Mestadels känns det som att miljö inte är så prioriterad inom kommun, förutom fairtrade, kompostdunkar, och naturreservat vilket är bra…men varför har vi inte biogas satsning i Eda, då så mycket sopor går till förbränning? Varför inga elbilar när nya bilar ska köpas? Varför blev det ingen biorening av askan på Lunden såsom i Karlstad? Varför blev det inga pilotprojekt med matavfallskvarnar i Åmotfors, när mycket av rörsystemet blev bytat ut i Långgatan? Varför görs inte mera seriösa miljökonsekvenser i samband med utbyggnad av shoppingcentret, då tänker jag på utsläpp och ökad risk på 61:an? Varför har vi inte satsningar på klimatkompensation av utsläppen i Eda, som kan betala elbilsatsningar och annat i tema miljö? Har nu skrivit 44 medborgarförslag, och det ser lite mörkt ut, trots allt snack om att öka medborgardialogen..

 • 27 maj, 2012 kl. 17:59
  Permalink

  Är allt politik för dej? Kan du som andra ha ett eget intresse…. allt ger inte pengar vettu :-) men ditt intresse kanske svalnar utan.

Kommentarer inaktiverade.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!