Endast en häst per kusk i Elitloppet 2018

Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Varje elitloppshäst har en unik kusk som kör hästen i både försök och eventuell final. Det blir resultatet av Elitloppets nya regel.

I samband med att den internationella storloppssäsongen 2018 inleds med Grand Prix d’Amérique i Paris så presenterar Solvallas nytillträdde sportchef en nyhet för Elitloppet 2018.

– Jag vill att 16 unika ekipage deltar i Elitloppet 2018, säger Anders Malmrot.

I Elitloppet på Solvalla tävlar totalt 16 hästar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Tidigare har samma kusk kunnat köra i båda försöken för att sedan välja häst i finalen, men det vill nu arrangören ändra på.

– Elitloppet blir tydligare i alla aspekter. För det första så ska hästarna delas upp i två försök och vi vill göra dessa så jämna och spännande som möjligt, det underlättas nu när samma kusk inte låser upp två olika hästar. För det andra kan man spela på Elitloppssegraren redan när startlistan släpps och då känns det rimligt att man ska veta vem som kör hästen i en eventuell final. Sist men inte minst blir det mycket roligare för alla Elitloppsfans att heja på ett unikt ekipage, menar Anders Malmrot.

Sammanfattningsvis gäller följande för Elitloppet 2018:
16 olika hästar och 16 olika kuskar
Samma kusk ska köra hästen i både försök och final
Ägare, tränare, skötare och uppfödare kan fortfarande ha fler deltagare.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!