En riktigt god okinordisk jul

Förr än vi anar står julen för dörren och därför vill vi redan nu bjuda in till att fira en okinordisk jul i år. I den okinordiska receptskatten finns klassiker i mer hälsosam tappning och en hel del nya favoriter. Allt från tre sorters sill, okinordiskt vörtbröd, varm saffransdryck, röd- och grönkålssallad, julgröten, våra okinordiska köttbullar och som sig bör på jul, det lilla extra i form av julbak och godis. Med andra ord kan den som vill sätta samman ett helt okinordiskt julbord, eller lägga till, byta ut och skapa nya favoriter. Allt enligt den okinordiska matfilosofin och sprinklat med en stor portion matglädje och njutning.

Alla har vi våra favoriter på julbordet, det där som det inte blir jul utan. Samtidigt vågar fler testa nytt, som till exempel helt eller delvis vegetariska julbord. Den traditionella julmaten kan också kännas tung och mäktig. Våra okinordiska julrecept innehåller mer grönt, mycket fullkorn och bra proteinkällor. Som vår klassiska saffransbulle med Okivi® Fyra nordiska fullkorn, som knappast märks men gör dem extra saftiga. Eller Okivi® Kycklingköttbullar, småskaligt tillverkade på svensk kyckling och hirs. Med andra ord, klassiska favoriter men i en mer hälsosam tappning.

– Med våra okinordiska julrecept vill vi inspirera fler att våga prova något nytt och överraska med nya härliga smaker, färger och råvaror. Vad sägs om varm saffransdryck utan tillsatt socker och med sötma från smakfulla päron? Vår okinordiska julmat bygger precis som den okinordiska matfilosofin på principen om att lägga till eller byta ut råvaror mot mer hälsosamma alternativ. Alltid med stort fokus på matglädje och njutning, säger Anne-Charlotte Holmlöv, leg. dietist och VD på Foodoki.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!