Elbilar för barn – årets trend på Blocket 2017

När Blocket summerar privathandeln för barnartiklar 2017 kan man se att Polarn O. Pyret, Lego och Emmaljunga ligger fortsatt kvar i toppen över mest sökta barnprodukter. Nya trender man kan se är att svenska barnvagnsmärken och elbilar för barn har ökat i popularitet.

Barnfamiljer hör till de mest frekventa Blocketanvändarna. Under 2017 sålde svenska folket i snitt över 8 000 barnartiklar och leksaker varje månad. Snabbast sålde bilbarnstolar och barnmöbler. Sett till söktrender har elbilen klättrat upp till tredje mest efterfrågade leksak.

– Den hederliga trampbilen har fått konkurrens av den fyrhjulsdrivna elbilen för barn som är fullt utrustad med ledbelysning, MP3-ingång, stötdämpare och läderklädsel. Svenska folket är väldigt bilintresserade vilket nu verkar smitta av sig på barnen, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Privathandeln av barnvagnar visar en lojalitet till svenska varumärken. Under 2017 var hälften av de tio mest populära varumärkena svenska i och med att svenskgrundade Thule för första gången klev in på listan.

– Svenska föräldrar vill känna sig trygga med att barnvagnen är designad och tillverkad för att klara svenskt klimat och levnadsstil. Kanske är det just därför svenska tillverkare är populära. Vi ser även att Thule för första gången kvalar in i på topplistan – känd för att utforma vagnar för aktivt friluftsliv. Hälso- och outdoortrenden är stark i landet, säger Linnéa Aguero.

All handel av begagnade barnkläder, leksaker, barnskor, barncyklar och barnvagnar på Blocket bidrar årligen till ungefär 14 000 ton undvikna utsläpp av växthusgaser. Det är en klimatvinst lika stor som koldioxidupptaget från nästan 700 fotbollsplaner skog under ett år.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!