Edvin Hellsten klar för start i V8 Thunder Cars 2018

Edvin Hellsten, 20 år från Göteborg, fick spruta bubbel från podiet under sin rookie-säsong i V8 Thunder Cars. Nu siktar han, tillsammans med sitt team Nova Racing, på att plocka fler pallplatser och utmana toppskiktet 2018!

Göteborgaren Edvin Hellsten gick in som rookie i racingklassen V8 Thunder Cars 2017. Utmaningarna var många, en ny bil med bakhjulsdrift, 450 hästkrafter och två SM-mästare bland konkurrenterna. Med den tuffa konkurrensen som måttstock presterade Edvin över förväntan och utvecklingskurvan pekade fortsatt uppåt efter att han korsade mållinjen i årets final.

– Det här har varit mitt mest utvecklande år som racerförare. Jag har njutit av varje sekund i bilen och är nöjd med mina framsteg, från första testet, till finalen på Mantorp Park, säger Edvin Hellsten.

Nu blickar Edvin framåt och ser fram emot en ny och full säsong i V8 Thunder Cars 2018. Kalendern är presenterad och det står klart att fem av de totalt sex deltävlingarna körs tillsammans med STCC och den sjätte går i grannlandet Finland.

– Jag är glad att kunna presentera vår satsning för kommande säsong med Edvin som förare i bilen. Arrangörerna har jobbat hårt och skapat bra förutsättningar för att publiken skall få uppleva spektakulär racing. Nova Racing kommer stå väl förberedda för att ge allt på premiären i maj, säger Axel Hellsten, teamchef för Nova Racing.

Förväntningarna är som alltid höga på vad som kommer hända när lamporna släcks och starten går på Ring Knutstorp. Edvin vet vad som gäller och har redan sitt mål uppsatt.

– Jag är redo för en ny säsong med Camaron och mitt mål är att spruta ned mina konkurrenter med så mycket bubbel jag kan få tag i, säger han. 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!