Eda Golfklubb

Väder Eda Golfklubb

 

På Eda Golfklubb som ligger naturskönt mellan sjöarna Hugn och Ränken, kan du bo, spela golf och äta gott. Boende och restaurang ligger strategisk till på banan, vid green 9, 11, 15 och 18.
Friskvård, naturupplevelse, motionsidrott, elitidrott. Du väljer själv hur du upplever din golfrunda. Eda golfklubb ligger ligger ute på sundet Noresund vid sjön Hugn. Eda golfklubb är en otroligt vacker plats, ansedd som Värmlands vackraste. Banan bjuder på spelglädje, vacker natur, lugn och ro.

På Eda golfklubb är det stor variation på de 18 hålen. Man spelar seaside hål, skogshål och även några hål som ligger på gammal jordbruksmark.

Citat av besökare på Eda GK: “Med några seasidehål, några skogshål, och så några på gammal svensk jordbruksmark är Eda Golfklubb i Värmland en charmerande bekantskap”.

Platsen har under åren varit föremål för flera olika verksamheter innan man startade golfklubben 1990. 1772 byggdes Noresunds Herrgård av textilfabrikör Axel Norén som även anlade en park med över 100 sorters fruktträd för ändamålet att producera värmländskt vin. 1898 blev herrgården först ett hem för fattigvård, sedan ålderdomshem och slutligen ett vårdhem innan det lades ned 1980.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!