Diktatorn fullbordar Robert Harris storslagna trilogi

Diktatorn, den sista delen i Robert Harris episka Cicero-trilogi! Med fakta och fiktion väver den historiska romanens gigant en mästerlig skildring av antikens stormande händelser: kollapsen av det romerska riket samt morden på dess ledare.

Vid 48 års ålder befinner sig Cicero i exil, långt från den politiska maktens centrum i Rom. Hans enda möjlighet att återvända är att svära trohet till en karismatisk men farlig fiende: Julius Caesar. Med listighet, mod och ordens makt kämpar Cicero sig tillbaka till händelsernas centrum. Men till vilket pris?

I samband med utgivningen av Diktatorn (i översättning av Svante Skoglund) släpps även del 1 och 2 i trilogin, Imperium och Konspiration, på nytt som storpocket och bjuder tillsammans med Diktatorn på en extraordinär litterär upplevelse, där kopplingarna till vår egen tid är iögonfallande.

Robert Harris arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med den kontrafaktiska thrillern Faderland (nyutgiven som pocket i mars 2019). Dreyfus-skildringen En officer och spion blev utsedd till årets roman av National Book Awards. I mars 2018, under lanseringen av München, gjorde Harris ett uppmärksammat Sverigebesök med medverkan och intervjuer i tv, radio och dagspress. Hans böcker har översatts till trettiosju språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!