De vinner SHL enligt oddsen

Ikväll drar SHL-slutspelet igång på allvar då kvartsfinalspelet inleds. Guldfavoriten Färjestad tar emot HV 71 samtidigt som Luleå gästas av Växjö. Under lördagen avslutas den första omgången med Djurgården – Skellefteå AIK och Frölunda – Malmö Redhawks. Enligt oddsen från Unibet kommer samtliga lag som har hemmafördel gå vidare till semifinal.

– Efter en lång serie och play in-spel är det nu äntligen dags för slutspel på riktigt. Enligt oddsen kommer Färjestad göra processen kort med HV 71, och som värmlänningarna spelat mot slutet är det väl inga höjda ögonbryn på det direkt, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Fredagens andra match spelas mellan Luleå och de regerande mästarna Växjö. Oddsen på vilka som går vidare från kvartsfinal är väldigt jämna, trots att Växjö inte riktigt kommit upp i samma nivå som ifjol. Ett spel på att Växjö slår ut Luleå står i oddset 1.95, att jämföra med norrbottningarnas odds på 1.82.

– Jag tror precis som oddsen att den jämnaste serien kommer vara den mellan Växjö och Luleå. I de andra är det väldigt klara favoriter, men någon skräll bör man nog ändå räkna med, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Under lördagen möts Djurgården och Skellefteå, samtidigt tar Frölunda emot Malmö i Scandinavium. Enligt Unibets odds kommer såväl Djurgården (1.55) som Frölunda (1.30) ta hem respektive matchserie.

Unibets odds på SHL:

Vinnare
Färjestad 4.00
Frölunda 5.50
Luleå HF 5.50
Växjö Lakers 6.25
Djurgårdens IF 6.50
HV 71 14.00
Skellefteå AIK 16.00
Malmö Redhawks 21.00

Lag som går vidare från kvartsfinal
Färjestad 1.40
HV 71 2.87

Luleå HF 1.82
Växjö Lakers 1.95

Djurgårdens IF 1.55
Skellefteå AIK 2.40

Frölunda 1.30
Malmö Redhawks 3.35

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!