Cooköarna är som gjorda för en romantisk semester!

Siffrorna har sagt sitt. Vart femte par som kommer till stillahavsöarna är antingen på bröllopsresa eller ska rent utav gifta sig på de vackra öarna.

– Det är inte många resmål i världen där så många som vart femte par är på bröllopsresa eller ska gifta sig. Lägg sedan till alla de som kommer för att fira bröllopsdagen eller bara vill ha väldens mest romantiska semester, säger Lena Petersson på Cook Island Tourism Skandinavia.

Petersson var själv på öarna i april och kunde känna hur romantiken låg i luften på Cooköarna.

– Det kanske inte är så konstigt. Öarna är så vackra att jag fick tårar i ögonen när jag såg den vackra lagunen på ön Aitutaki. Jag har sett mycket, men det här slår det mesta. Dessutom så finns hotell och bungalower i alla kategorier från exklusiva lyxboenden till de enklare beach-bungalowerna på stranden. Som ju kan vara väldigt romantiska!

Den ultimata bröllopsresan ska vara exotisk, fylld av upplevelser och ett minne för livet

Varför så många reser till Cooköarna på bröllopsresa menar Nathalie Hermier inte är så konstigt. Hon är bröllopsplanerare på IN LØVE och menar att när ett par väljer resmål för sin bröllopsresa så ska det vara både romantiskt och ett minne för livet.

– Stillahavet och Cooköarna är ju drömresan för alla. Att inte fler reser tror jag helt enkelt beror på budgeten. Men fler och fler unga lägger stora summor på den stora dagen – och då ska det inte heller snålas när bröllopsresan ska planeras, så Hermier tror att resmål som hittills varit ovanliga kommer att öka i popularitet.

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!