Charlottadagen 2015

charlotta-15-charlotta

Charlottafirandet är som bekant inställt i år efter att ha firats i nästan 50 år i Charlottenberg. Orsaken till det inställda firandet är att det har varit svårt att mobilisera tillräckligt många som vill arbeta med arrangemanget, vilket betyder att det lilla antal som gör det får en orimligt stor arbetsbörda.

Trots detta blev det en ”Charlottadag” i stålande vårväder, dock utan Charlottakröning, vilket kanske bara var en fördel då den i åratal kritiserats för att vara otidsenlig.

charlotta-15-gatu
Mycket annat skedde dock under dagen då knallar och musikunderhållning fanns i vanlig ordning utefter Storgatan, samt att Loppisstånden frodades utefter samma gata, vilket gjorde det ett paradis för loppissugna.

Motorklubben fanns i vanlig ordning på torget med sina välpolerade pärlor, både 2-hjuliga och 4-hjuliga.

charlotta-15

På biblioteket i Charlottenberg körde man på som vanligt med Charlotta utställningen ”Charlotta genom tiderna”.
charlotta-15-johan
Johan Öster var på plats för att berätta om sin comeback till folkracesporten efter älgolyckan och den ombyggda folkracebilen visades upp. Deckarparet Ståle Brandt och Tove Birkeland Brandt berättade om hur en bra deckare blir till och Solveig Ternström berättade om sin nya bok. Det vara även premiär för Stolpjakten i Eda, om den kan man läsa mera Läs mer på eda.stolpjakten.se

charlotta-15-marja
I Järnvägsparken anordnde Lions med fiskdamm, livemåling av Marja i Myrom, tipspromenad och underhållning av Edas stolthet L.I.L.L.

Dagen avslutades med Örnens ankrace och Folkets hus Charlottadans med Fernandoz.

Fler bilder finns för beskådning på vår facebooksida

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!