Cecilia Forss och Malin Persson klara för Playa del Sol

Henrik Hjelt och Richard Ulfsäter får sällskap av skådespelarna Cecilia Forss och Malin Persson när Kanal 5 och Dplay blåser nytt liv i en av 2000-talets mest hyllade humorserier – Playa del Sol. – Det här känns jätteroligt! Det är ett otroligt härligt team, ett gediget manus som är roligt på riktigt och en serie som jag märker att folk kommer ihåg med värme och glädje, säger Cecilia Forss.

Sol, sangria, semester och charter när den är som bäst. I höst återvänder vi till Gran Canaria där resebyrån ”Shines” konflikträdda platschef, Mårten, driver stället med försiktig hand. Tio år har förflutit sedan vi träffade den brokiga skaran reseledare på resebyrån ”Shine”. Tiden har i princip stått stilla och betygen har sedan länge dalat. Men när huvudkontoret hotar med avsked och möjlig nedstängning, bestämmer sig Mårten för att ”Shine” ska få tillbaka sin forna glans.

Skådespelarna Cecilia Forss, som senast syntes i en av huvudrollerna i SVT:s julkalender Storm på lugna gatan, och Malin Persson, som fick sitt genombrott i hyllade dramaserien Vår tid är nu, spelar två av reseledarna i Mårtens gäng som är redo att backa honom till varje pris i arbetet att göra ”Shine” till en het snackis bland alla charterturister igen.

– Det här känns jätteroligt! Det är ett otroligt härligt team, ett gediget manus som är roligt på riktigt och en serie som jag märker att folk kommer ihåg med värme och glädje. Dessutom har det från första stund varit välkommet att improvisera i sin karaktär, vilket passar mig väldigt bra, säger Cecilia Forss.

Cecilia Forss spelar karaktären Louise, en 37-årig dalkulla som fick barn tidigt i livet och som bytt ut frisörjobbet hemma i Sverige mot säsongsarbete på Gran Canaria.

– Hon behövde en ny krydda i livet, helt enkelt, säger Cecilia Forss på brett dalmål.

Louise raka kontrast finner vi i kollegan Melody, som spelas av Malin Persson.

– Jag blev så himla glad när jag fick förfrågan att vara med i Playa del sol, och fixade kalendern direkt för att kunna börja så fort som möjligt. Det känns särskilt roligt att vara med i just den här serien, som jag tittade på och tyckte mycket om när den gick för över tio år sedan, och extra kul eftersom min släkt är full av gamla reseledare.

Det är sedan tidigare klart att Henrik Hjelt återvänder i huvudrollen som Mårten och att även Richard Ulfsäter, som spelade den oduglige reseledaren Steffen 2009, gör comeback.

Peter Settman skapade den första säsongen 2007, tillsammans med Jon Holmberg. Premiäravsnittet sågs av över 2,3 miljoner tittare och är därmed den näst mest tittade premiären av en svensk humorserie under 2000-talet, hack i häl på Solsidan. Settman står återigen för regin, i samarbete med Daniel Ottosson. Playa del Sol produceras av Peter Settmans bolag Brain Academy för sändning på Kanal 5 och Dplay i höst.

Playa del Sol spelas in under våren på Kanarieöarna. Fler skådespelarnamn avslöjas längre fram.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!