Canon tar nästa steg i objektivdesign

Med ännu en historisk milstolpe i objektivdesign och ytterligare ett steg i optisk kvalitet lanserar Canon idag EF-M 32mm f/1.4 STM – ett banbrytande 32 mm objektiv för EOS M systemet, och EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM – världens lättaste professionella superteleobjektiv i sin klass . Dessa objektiv omfattas av den legendariska kvaliteten som EOS systemet står för. Med objektivadaper är dessa objektiv även kompatibla med det nya EOS R-systemet – de betydligt lättare EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM förbättrar radikalt användar-vänligheten, och ger fotograferna förtroende för att konsekvent kunna leverera bilder av absolut högsta tänkbara kvalitet.

EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM
Dessa två nya teleobjektiv innebär en revolutionerande kombination av ultrahög prestanda och lätt konstruktion. EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM är världens lättaste 400mm f/2.8ii och 600mm f/4 objektiv iii, vilket gör dessa idealiska för sport och naturfotografering, tack vare en 5-stegs bildstabilisator (IS) ges fotografen möjlighet att uppnå professionell prestanda även vid handhållen fotografering, då kameraskakningarna reduceras betydligt och motverkar uppkomsten av suddiga bilder.

En kombination av banbrytande optiska formler har dramatiskt minskat vikten på EF 400mm f/2.8L IS III USM till 2840 g (tidigare modell 3850 g), och vikten på EF 600mm f/4L IS III USM till 3050 g (tidigare modell 3920 g). Den välbekanta vita finish som Canons L-serie superteleobjektiv är kända för, fungerar som ett värmeskydd för att försäkra att objektivet kan användas i alla temperaturer. Vädertätningen skyddar mot damm och fukt, medans fluorine-beläggningar gör det lätt att hålla rent främre och bakre linselement. Linselement av fluorit eliminerar uppkomsten av kromatisk aberration, förstärker upplösningen och kontrasten. Subwavelength Structure Coating (SWC) minskar dramatiskt reflexer och spökbilder och säkerställer att bildkvaliteten alltid är hög. EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM har båda nio bladig bländare, vilket gör att bakgrundsoskärpan blir mycket behaglig.

USM autofokusmotor av ring-typ och höghastighets CPU ger snabb och tyst fokusering och är perfekt för sport och natur. Vid filmning har båda objektiven pull-focus med fokus kontroller och fasta fokuslägen, vilket är suveränt för kreativ fotografering. Fokus kan alltid justeras manuellt och fokushastigheten kan anpassas med den elektroniskt kontrollerade fokusringen för extrem precision.

Att ta bilder i den stil användaren föredrar är enkelt då båda objektiven har fingertoppskontroll för att starta, stoppa eller låsa fokus. Två fokuspositioner kan sparas och återhämtas genom att aktivera pre-set- ringen. Kontroller för fokuseringsläge, fokusomfång, aktivera fokus pre-set och IS är alla placerade för en smidig hantering. Med tanke på hur fotografer arbetar och reser medföljer en ny mjuk väska till EF 400mm f/2.8L IS III USM och EF 600mm f/4L IS III USM, för att försäkra en bra och säker förvaring och transport av objektiven. Hårda väskor och ett kortare motjusskydd finns som tillbehör.

EF-M 32mm f/1.4 STM
EF-M 32mm f/1.4 STM är ett premium EF-M objektiv designat för att vara ljusstarkt, diskret och kapabelt att leverera exceptionell detaljåtergivning, detta gör objektivet perfekt för porträtt och naturliga kompositioner. Med en motsvarande brännvidd på 51mm, ger EF-M 32mm f/1.4 STM ett naturligt perspektiv och en normalt bildvinkel som ligger nära det mänskliga ögat. Detta gör att bilderna får en naturlig känsla och hög detaljåtergivning. En stor bländare på f/1,4 ger bilder av hög kvalitet med stor kontroll på skärpedjupet eller för att fotografera i svagt ljus. Objektivet är även idealiskt för kreativ porträttfotografering, EF-M 32mm f/1.4 STM har en 7-bladig cirkulär bländare som skapar en attraktiv bokeh-effekt och suddar ut bakgrunden så att ditt motiv framträder extra tydligt.

Med exeptionell kvalitet, gjutna glaslinser, asfäriska linser ger EF-M 32mm f/1.4 STM en högre nivå av detaljer och skärpa från kant till kant. Med 14 element i 8 grupper har detta objektiv den höga prestandan som krävs för att garantera en fantastisk bildkvalitet. Den breda fokusringen ger möjlighet till att fokusera med hög precision för att ge det resultat som seriösa entusiaster kräver. EF-M 32mm f/1.4 STM har Super Spectra Coating för att uppnå en häpnadsväckande klarhet genom att motverka fotografiska fenomen som kan försämra bilderna – så som reflexer och spökbilder. Med en kombination av hög byggkvalitet, ergonomisk design och vikt på endast 235 g, är det lätt att ta med på resan för att fånga motivet när det dyker upp. EF-M 32mm f/1.4 STM har samma diameter som övriga EF-M objektiv, för en bekväm känsla under fotograferingen, med 0.25x förstoring och klassledande, mångsidig, 23 cm närgräns ges användaren möjlighet att ta närbilder på små detaljer. EF-M 32mm f/1.4 STM är utrustad med en autofokus som är tyst och mjuk, som ger mycket bra resultat för både stillbild och film.

I samband med att det banbrytande EOS R-systemet idag lanseras, flyttar Canon fram gränserna i objektivdesign och optisk kvalitet. Detta för att se till att alla fotografer och filmskapare har tillgång till de bästa verktygen som är möjliga för att kunna berätta sina stories.

EF-M 32mm f/1.4 STM – viktiga funktioner

 • Diskret objektiv med naturligt perspektiv
 • Exceptionellt hög optisk kvalitet med stor bländaröppning
 • Premiumkonstruktion som är både lätt och hållbar

För rekommenderat ca pris kontakta pressansvarig.

EF 400mm f/2.8L IS III USM – viktiga funktioner

 • Superb kvalitet från en avancerad optisk design
 • Världens lättaste 400 mm f/2.8 objektiv (2840g)
 • Håll snabba rörliga motiv i fokus
 • Fotografera handhållet och i sämre ljusförhållanden

EF 600mm f/4L IS III USM – viktiga funktioner

 • Superb kvalitet från avancerad optisk design
 • Världens lättaste 600 mm f/4 (3050g)
 • Fokusera snabbt och korrekt på rörliga motiv
 • Fotografera handhållet och i sämre ljusförhållanden

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!