Brolle, Nanne och Boppers i Rock ‘n’ Roll on Tour 2015

brolle-kostym
Tre folkkära rock-artister. I samma turnébuss. Nanne Grönvall, Brolle och The Boppers gör gemensam sak i sommar. Let´s Dance-aktuella Nanne Grönvall, norrländske rockartisten Brolle och evighetsmaskinen The Boppers.

Det är landets senaste turnékombo. Om tre månader drar sommarens stora rock´n roll-paket ut på vägarna. Den 27 juni är det premiär i Östervåla utanför Uppsala.

– Det här ska bli riktigt kul, säger Nanne Grönvall. Hon tror på konceptet.

– Vi är ett helgjutet gäng, vi gillar rockmusik av det gamla goda slaget. Just nu är jag mest fokuserad på hur jag ska få ordning på alla steg och danser, i konkurrens med allas vår Ingmar Stenmark. Men, om ett par månader är jag tillbaka i rockens värld, skrattar Nanne.

Artisterna är väletablerade. Årets spelplatser är utvalda med stor omsorg. Idén till det folkkära rockpaketet föddes hos Brolle förra året, när hans turné gästades av Nanne och The Boppers.

– Vi fann verkligen varandra. Trots att vi kommer ur olika generationer förenas vi i kärleken till rockmusiken.

Nanne är en ung Tina Turner för mig och Boppers är ju verkliga legender i turné-svängen. Ett antal svenska publikrekord satte de redan 1979, när de konkurrerade mot Gyllene Tider i folkparkerna. Och det är skönt med killar som använder hårvax, för att få den rätta känslan, säger Brolle.

Nästa år gör The Boppers sitt 40:e turnéår.

Men själva ser de inte musiken som ett livslångt jobb, snarare som en betald hobby.

– Vi står för rock’n’roll och ärlighet rakt igenom. Vi kör vårt stuk, men gör nya grejer och testar hela tiden. Den här turnélösningen, rockvildarna som vi ska resa runt med, känns helt rätt, skrattar Matte Lagerwall i T he Boppers.

– Jag kommer ihåg när jag hörde Brolle för första gången, det lät först som Jerkas stuk. Men det var också en skön överraskning. En ung kille, som fångat upp den gamla rockens innersta väsen, säger Matte Lagerwall.

Till Åmotfors Folketspark  kommer ”Rock ´n roll on tour – Parksommar 2015” om två månader, den 11/7, så håll ut!

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!