Brasilien är laget svenskarna fruktar allra mest i VM

Ny statistik från tävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge, där svenskarna har tippat matcherna i Fotbolls-VM, visar att förväntningarna på landslagets chanser att gå vidare från gruppspelet har ökat de senaste veckorna. Idag tror hela 67 % att Sverige når åttondelsfinal, jämfört med endast 38 %, enligt de siffror som presenterades 17 maj.

Anmärkningsvärt är samtidigt att hela 5 % av de svenska fansen nu tror att Sverige tar hem VM-guldet, jämför med endast 0,6 % den 17 maj.

Sifforna visar att Brasilien är det lag som de svenska fansen räds allra mest (42 %) att få möta i en åttondelsfinal om skulle ta oss vidare från gruppspelet, följt av Mexiko (32 %), England och Belgien (båda runt 2 %), som alla ingår i grupp E och därmed är potentiella motståndare till Sverige i en åttondelsfinal, sett till lottningen.

– I takt med att VM-premiären rycker allt närmare tycks svenskarna ha bli mer och mer optimistiska kring landslagets chanser att gå vidare från gruppspelet. Enligt lottningen så kan Brasilien mycket väl bli Sveriges motståndare i åttondelen och inför ett sådant möte så är svenskarna dock betydligt mer pessimistiska. Men bollen är rund och allting kan hända. Det tror inte minst 5 % av de svenska fansen, som förutspår svenskt VM-guld, säger Ian Marmion, Director of Trading vid BetStars.

Sverige måste sluta före två andra lag i sin grupp (E), som även inkluderar Tyskland, Mexiko och Sydkorea, för att nå åttondelsfinal, vilket majoriteten av de svenska fansen nu alltså förutspår. Samtidigt tror nu hela 15 % av fansen att Sverige, liksom sommaren 1994, kommer att nå ända fram till bronset. 

 

 

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!