Brasilien är laget svenskarna fruktar allra mest i VM

Ny statistik från tävlingen Stars 1 miljard kronor Challenge, där svenskarna har tippat matcherna i Fotbolls-VM, visar att förväntningarna på landslagets chanser att gå vidare från gruppspelet har ökat de senaste veckorna. Idag tror hela 67 % att Sverige når åttondelsfinal, jämfört med endast 38 %, enligt de siffror som presenterades 17 maj.

Anmärkningsvärt är samtidigt att hela 5 % av de svenska fansen nu tror att Sverige tar hem VM-guldet, jämför med endast 0,6 % den 17 maj.

Sifforna visar att Brasilien är det lag som de svenska fansen räds allra mest (42 %) att få möta i en åttondelsfinal om skulle ta oss vidare från gruppspelet, följt av Mexiko (32 %), England och Belgien (båda runt 2 %), som alla ingår i grupp E och därmed är potentiella motståndare till Sverige i en åttondelsfinal, sett till lottningen.

- I takt med att VM-premiären rycker allt närmare tycks svenskarna ha bli mer och mer optimistiska kring landslagets chanser att gå vidare från gruppspelet. Enligt lottningen så kan Brasilien mycket väl bli Sveriges motståndare i åttondelen och inför ett sådant möte så är svenskarna dock betydligt mer pessimistiska. Men bollen är rund och allting kan hända. Det tror inte minst 5 % av de svenska fansen, som förutspår svenskt VM-guld, säger Ian Marmion, Director of Trading vid BetStars.

Sverige måste sluta före två andra lag i sin grupp (E), som även inkluderar Tyskland, Mexiko och Sydkorea, för att nå åttondelsfinal, vilket majoriteten av de svenska fansen nu alltså förutspår. Samtidigt tror nu hela 15 % av fansen att Sverige, liksom sommaren 1994, kommer att nå ända fram till bronset.