Bra att tänka på vid val av kyl

Att välja kylskåp är kul. Det är ju här du får dina drycker svala, där dina ostar och grönsaker trivs bäst och där det mesta av det du behöver till dina måltider förvaras. Men det är också det skåp som du kommer att använda mer än något annat hemma, vilket gör det till ditt kanske mest uppskattade utrymme. Inte minst eftersom du förhoppningsvis ser till att fylla det med så mycket du bara kan av det du tycker bäst om. Här får du tips och vägledning så att du lättare kan hitta just den modell du vill ha.

Vilket kylskåp ska du välja?

Det finns såklart några saker som kan vara bra att tänka först, på innan du bestämmer dig. Till exempel designen om du vill att det ska passa in i just ditt kök. Cylinda har både vita och rostfria kylskåp. En annan sak är såklart hur mycket plats du har samt vilka funktioner du tycker känns viktigast. Kylfrysarnas egenskaper skiljer sig för de olika modellerna, t.ex. om du har behov av extra stort frysutrymme, eller om skåpet ska vara av frostfri modell, d.v.s. att du inte behöver frosta av skåpet alls, vilket är bekvämare och dessutom ger en bättre ekonomi på sikt.

Storlek
Först och främst måste du ta hänsyn till utrymmet. De flesta av Cylindas kylprodukter är anpassade för svenska kök och finns i standardmått med höjderna 155cm, 175cm, 185cm och 200cm. Den vanligaste nischbredden är 60 cm, men även andra bredder förekommer, t.ex. 50cm och 54cm. Är det ett kök med en äldre standard kan det vara aktuellt med höjder som 155 cm eller 175 cm.

Installation
Cylindas kylprodukter är anpassade för svenska kök och krav, har standardmått samt har full funktion även då skåpet står nära en vägg.

Börja med att:

  1. Kontrollera vilket nischmått du har där kylskåpet ska placeras och välj sedan efter vad som är möjligt.
  2. Tänk på att kylskåpet ska vara ventilerat, normalt placeras ett galler ovan skåpet.
  3. Om kylskåpet står mot en vägg så är det viktigt att det inte står för nära, eftersom du både måste kunna öppna dörrarna och kunna ta ut lådor och hyllor (t.ex. för rengöring).

Tips
Placera skåpet i ett torrt rum med god ventilation och inte i direkt solljus eller i närheten av en värmekälla (t.ex. element eller spis).

Tänk på att låta matvarorna ligga kvar i sina originalförpackningar och förslut de du öppnat väl. På så vis bevaras smakämnen, färg och färskhet. Dessutom undviker du smaköverföringar och missfärgning av plastdetaljer i skåpet t.ex. hyllkanter.

Låt varma rätter och drycker svalna innan du ställer in dem i skåpet.

Låt skåpdörren stå öppen så kort tid som möjligt.

Då och då bör du rengöra skåpets baksida för att spara ström

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!