Börje Salming om sina föräldrar: ”Jag hade inte gråtit på många år”

Foto: Peter Knutson

I veckans avsnitt av Brevé Bromé med Lotta Bromé gästar hockeylegendaren Börje Salming, som öppenhjärtigt pratar om relationen till sin mor och till sin tidigt bortgångne far.

I avsnittet pratar Salming om sin uppväxt och om sin pappa som förolyckades när Salming var 5 år.  Det var först när han i vuxen ålder, tillsammans med sin exfru, besökt ett läger som han kunde släppa ut känslor som hållits inne sedan barndomen.

– Jag hade inte gråtit på jag vet inte hur många år, avslöjar Börje Salming i Brevé Bromé

Samtalet fortsätter kring legendarens mångåriga hockeykarriär med skador och relationen till mamman, som fortfarande är i livet, och som följt honom genom karriären. Flera gånger har hon följt med till Salmings andra hemstad, Toronto.

– Sista gången hon var där var hon 85 och då var det när tröjan hängdes upp i taket. Då var hon med och kom ut på isen, det glömmer hon aldrig. Hon tyckte det var så fint och roligt att vara där.

Hela samtalet med Börje Salming, Christer Björkmans Mello-tips och mycket annat går att lyssna på i podcasten Brevé Bromé.

Smakprov ur podcasten och avsnittet i sin helhet hittar du här: https://podme.com/podcast/1373

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!