BMW Motorrad visar upp självkörande motorcykel

Under elektronikmässan Consumer Electronics Show (CES)  i Las Vegas bjöd BMW Motorrad på en minst sagt annorlunda upplevelse – den självkörande motorcykeln BMW R 1200 GS.

För att demonstrera BMW Groups expertis inom autonom körning visade BMW Motorrad upp ett spektakulärt testfordon under CES 2019 – en självkörande motorcykel. Motorcykeln är en BMW R 1200 GS som på egen hand, utan förare, kan starta, gasa, utföra svängmanövrer, sakta ned och stanna helt.

Syftet med att utveckla denna testmotorcykel är att skaffa sig nya värdefulla insikter kring kördynamiken, som sedan kan användas för att hjälpa föraren att upptäcka farliga trafiksituationer och behärska svåra körmanövrer. På så sätt kan denna självkörande motorcykel hjälpa föraren att ständigt förbättra sina färdigheter, med motorcykelns omfattande förståelse och förmåga att beräkna ideal körlinje och kurvtagning, korrekt bromspunkt och optimerad acceleration.

2018 slog BMW upp dörrarna till BMW Autonomous Driving Campus i München. Campuset, som kan husera 1800 anställda och 500 fordon, är ett utvecklingscenter i vilket BMW Group tillsammans med flera partners och IT-företag arbetar för att utveckla självkörande fordon.

På Edaportalen använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Ok, jag fattar!