Blågula fotbollsfesten sparkar igång i Kanal 5 och Eurosport

I morgon fredag startar äntligen U21-EM i Polen och frågan som alla svenskar ställer sig är enkel; kan de blågula hjältarna göra om bragden från 2015 och ta hem guldet? Tuffa England väntar direkt i premiären som sänds i Kanal 5 med studiostart kl 17.00.

De svenska hjältarna skapade en magisk sommar när laget som ingen trodde på slog Portugal på straffar i finalen och blev mästare. Så gott som hela truppen är utbytt men efter ett imponerande kval, där Sverige vann gruppen före lag som Spanien och Kroatien, vågar de svenska fansen tro på ett nytt mirakel.

Eurosport och Kanal 5 sänder hela U21-EM och först ut är Sverige mot ett England med flera Premier League-spelare i truppen. Studion med Karin Frick, Hasse Backe och Simon Bank startar 17.00 och alla svenska matcher sänds i både Kanal 5 och Eurosport.

Matcherna kommenteras av Niklas Jarelind, Johan Arneng, Christopher Kviborg, Ramin Nouri och Markus Sjöman, Reportrarna Jonas Karlsson och Siavoush Fallahi finns på plats för att ge tittarna det senaste kring fotbollsfesten.

Förutom England har Sverige lottats mot hemmanationen Polen samt Slovakien och spelorterna för svenskarna är först Kielce och sedan Lublin dit tusentals svenska fans väntas ta sig för att sluta upp kring sina regerande mästare.

Förutsättningarna för att gå till semifinal från de tre grupperna är tuffa då endast gruppsegraren är garanterad avancemang tillsammans med den bästa grupptvåan.