Bästa Regntunna 2021 » Bäst i test

En regntunna hjälper dig inte bara att undvika fuktskador eller fuktig jord, utan gör det också möjligt att återanvända vattnet i trädgården eller rabatten. Detta gör att du även kan spara dig en slant.

Till en början kan jakten på en regntunna kännas enkel, men regntunne-djungeln blir snabbt snårig. I den här artikeln kommer vi gå igenom de bästa regntunnorna på marknaden så att du kan enkelt kan hitta rätt i djungeln.

Nu kör vi!

Topp 3 bästa regntunnor 2021

1. Barrique Regnvattentunna Tetrus (250L)

Den perfekta regntunnan? Vi tycker det. Barrique Tetrus-regntunnan är både vacker och funktionell.

Den snygga regntunnan är ett robust sätt att samla upp vatten på ett miljövänligt och hållbart sätt. Få bort de vanliga, tråkiga, vita plasttunnorna från ditt liv genom att istället använda en klassisk design i träreplika. En nackdel med tunnan är att kran ej ingår, utan måste köpas separat.

Barrique Tetrus rymmer 250 liter vatten och har ett barnsäkert lock.

https://www.granngarden.se/regnvattentunna-tetrus-barrique-250-l

2. Regntunna Grön (210 L)

Regnvatten är en resurs för hållbarhet och självförsörjning! Spara ditt regnvatten för att vattna växter, tvätta bilen, koka kaffe… Med denna klassiska gröna regntunna på 210 liter kan du göra detta på ett enkelt sätt.

Denna regntunna är för dig som vill ha den klassiska looken av en regntunna för det idylliska sommarhuset.

Du bestämmer själv vart kranen ska sitta genom att göra ett hål i tunnan och sätta kranen där. Vi rekommenderar dig att sätta kranen långt ned så att få ett bra vattentryck.

Vad mer finns det att säga om den här tunnan? Egentligen inte mycket. Det är en bra regntunna, helt enkelt.

https://www.granngarden.se/regntunna-gron-210-l

3. Greenline Regntunna (100 L)

Den här regntunnan i mindre storlek är idealisk för dem som vill spara utrymme och vill ha ett portabelt alternativ som lätt kan tömmas. Den levereras komplett med kran och fot, så du behöver egentligen inte köpa till något.

Greenline regntunnan är på 100 liter vilket gör den betydligt mindre än de föregående produkterna i vårt test. Detta passar bra för dig som söker ett mindre alternativ till regntunna.

https://www.granngarden.se/regntunna-greenline-100-l

Vad ska man tänka på när man köper regnvattentunna?

När du letar efter en regntunna måste du tänka på några viktiga saker. Hur mycket vatten rymmer den till exempel? Hur ser jag till att inget skräp kan komma in i tunnan? Är den lätt att installera och rengöra?

Vattenkapacitet

De flesta regntunnor är ofta mellan 50 och 400 liter stora. Beroende på dina behov kanske du dock vill ha något större eller mindre än detta intervall.

Installation

De flesta regntunnor är lätta att installera själv. Beroende på modell kan vissa inte kräva särskild utrustning eller hjälp av en expert. Av säkerhetsskäl rekommenderas dock professionell hjälp när det gäller el- eller vatteninstallationer .

Skydd mot skräp

För din säkerhet bör du se till att inget skräp kan komma in i tunnan. Se till att den har ett lock och någon form av nät. På så sätt kan du se till att det inte hamnar löv eller insekter i vattnet som kan potentiellt börja mögla.

Rengöring

Det rekommenderas att du rengör insidan av din regnvattentunna minst en gång om året för att undvika mögeltillväxt och oönskade lukter. Vissa modeller måste demonteras helt och hållet och kan därför ibland vara svåra att rengöra.

Det bästa råd vi kan ge dig är att tänka på hur ofta du vill använda vattnet från ditt regnfat och om det passar bra med ditt tillgängliga utrymme. Ju mångsidigare och lättare att använda regntunnan, desto bättre!

Pris

När vi tittar på priserna har vi försökt att inkludera leverans i priset när det är möjligt. Vissa återförsäljare eller webbplatser erbjuder dock gratis leverans till vissa orter.

Priset på en vattentunna är ofta inte skyhögt, och det är värt att lägga någon hundralapp extra för att få en vattentunna av hög kvalité som håller länge än att köpa en billigt alternativt du måste byta efter något år eller två.

Vanliga frågor om regntunnor

Varför ska man ha en regntunna?

Du kan spara pengar, samla in rent regnvatten för att dricka och ha roligt med den här regnbehållaren på taket. Det är happy hour hemma! Allvarligt talat finns det så många kreativa idéer som du kan prova med en regntunna för att hjälpa till att spara vatten. Sätt den under trädgårdsslangens kran eller installera ett sprinklersystem med din nya bästa vän. Du kommer att leva med stil OCH rädda miljön på en och samma gång.

Hur mycket kostar en regntunna?

En ny regnvattenbehållare varierar mellan 700-3000 kronor beroende på hur stor den är och vilket material den är tillverkad av. Generellt sett är en större ståltunna dyrare än en mindre plasttunna.

Kan man använda en vintunna som regntunna?

Vintunnor används ofta inom vinindustrin, men de kan också återanvändas för att lagra regnvatten. Om du letar efter ett alternativ till de klassiska regntunnorna kan ett vinfat fungera som alternativ, speciellt om du redan har en vintunna hemma.

Kan man använda oljefat som regnvattentunna?

Oljefat har använts för att transportera olja i många år. Du kan även använda oljefat eller oljetunnor som en regntunna utan några problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *